ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εμπορία λιπασμάτων με υπεύθυνο επιστήμονα (Γεωπόνο)

 

Αθήνα 27.4.2014, 17:012

Στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης (υποπαράγραφος Ε10) προβλέπεται ότι θεσπίζεται υποχρέωση των φυσικών και νομικών προσώπων που ασκούν εμπορία λιπασμάτων τύπου Α' και Β' να απασχολούν, σε κάθε σημείο της εμπορίας, υπεύθυνο επιστήμονα (Γεωπόνο ή άλλον) πλήρους ή μερικής απασχόλησης, ανάλογα με το μέγεθος και άλλα χαρακτηριστικά της επιχείρησης.

Αναλυτικά: 

Προβλέπεται ότι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο για την άσκηση εμπορίας λιπασμάτων και παραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού φυτικών ειδών, υποχρεούται να απασχολεί υπεύθυνο επιστήμονα πλήρους απασχόλησης, σε κάθε σημείο εμπορίας των λιπασμάτων. Οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις εμπορίας λιπασμάτων και  παραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού φυτικών ειδών, όπως οι κατηγορίες των επιχειρήσεων προσδιορίζονται στη Σύσταση αριθ. 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής (L 124/36/20.5.2003), δύνανται να απασχολούν υπεύθυνο επιστήμονα μερικής απασχόλησης. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που θα εκδοθεί εντός τριμήνου από την δημοσίευση του παρόντος νόμου καθορίζεται κάθε θέμα σχετικό με την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης.
Οι επιχειρήσεις εμπορίας λιπασμάτων και  παραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού φυτικών ειδών, δύνανται να απασχολούν ως υπεύθυνο επιστήμονα και προσωπικό επαρκώς εκπαιδευμένο στην εμπορία λιπασμάτων και  στην παραγωγή και εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού φυτικών ειδών, ώστε να  διασφαλίζεται το ίδιο επίπεδο ασφάλειας για τον άνθρωπο την υγεία των φυτών και των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που θα εκδοθεί εντός τριμήνου από την δημοσίευση του παρόντος νόμου  καθορίζονται το πρόγραμμα, ο φορέας, η διάρκεια της εκπαίδευσης , καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης.

Η παράγραφος 13 του άρθρου 35 του νόμου 4036/2012 (ΦΕΚ Α’ 8) τροποποιείται ως εξής: 
«13. Ως υπεύθυνος επιστήμονας ορίζεται:
α) Οι Γεωπόνοι πτυχιούχοι (ΑΕΙ) και από τους πτυχιούχους (ΤΕΙ) ό,τι ορίζεται στα σχετικά άρθρα του π.δ. 109/1989 ή
β) Προσωπικό που έχει λάβει επαρκή εκπαίδευση βάσει της ισχύουσας κάθε φορά  νομοθεσίας για την δια βίου μάθηση, ώστε να εξασφαλίζεται το ίδιο επίπεδο ασφάλειας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που θα εκδοθεί εντός τριμήνου από την δημοσίευση του παρόντος νόμου καθορίζονται το πρόγραμμα, ο φορέας, η διάρκεια της παρερχόμενης εκπαίδευσης, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved