ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Οι νέες τεχνολογίες βασικός πυλώνας ανάπτυξης

 

Αθήνα 9.5.2013, 23:25

Η ανάδειξη των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης της χώρας, είναι μία από τις βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης, τονίσθηκε από κυβερνητικής πλευράς κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και άλλων παραγόντων με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και ειδικότερα με τους επικεφαλής των ελληνικών εταιρειών που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση Τεχνολογίας CEBIT.

"Η κυβέρνηση αναλαμβάνει ήδη συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί περιφερειακό τεχνολογικό κέντρο με εξωστρεφή χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υψηλής τεχνογνωσίας ανθρώπινο δυναμικό της. Πέρα από τις ξένες επενδύσεις, που ήδη ανακοινώνονται, οι ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας έχουν το δικό τους σημαντικό και διακριτό ρόλο, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη σημερινή συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο ΣΕΠΕ έθεσε για μια ακόμη φορά το αίτημα η Ελλάδα να αναδείξει τις νέες τεχνολογίες σε μια νέα στρατηγικής σημασίας βιομηχανία, ανάλογη του τουρισμού, και να γίνει ένα ευρωπαϊκό κέντρο νέων τεχνολογιών, καθώς διαθέτει την "πρώτη ύλη", το υψηλής εξειδίκευσης επιστημονικό δυναμικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved