ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δεν "περπατάει" το πρόγραμμα του Τουρισμού

 

Αθήνα 10.7.2013, 5:3

Επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος «10.000 θέσεων εργασίας στον τουρισμό για νέους έως 29 ετών» εκφράζουν επιχειρηματίες του χώρου, καθώς εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εξεύρεση εξειδικευμένων και μη εργαζομένων.

Η υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος έχει ανατεθεί από το υπουργείο Εργασίας στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και στην Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, οι 10.000 δικαιούχοι, από τους 52.000 που είχαν υποβάλλει αίτηση, μετά από 80 ώρες κατάρτισης θα έπρεπε να προσληφθούν σε θέσεις μαθητείας από τουριστικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχουν επιλεγεί από τις επιχειρήσεις 1.200, έχουν απορριφθεί 250, ενώ ένα 20% έως 30% έχουν τυπικά κωλύματα, όπως μεγαλύτερη ηλικία από την προβλεπόμενη!

Χαρακτηριστικό της έκτασης του προβλήματος είναι το γεγονός ότι σε κατ' εξοχήν τουριστικές περιοχές, όπως η Κρήτη, το Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο, όπου το ενδιαφέρον από επιχειρήσεις είναι έντονο, η προσφορά είναι μικρή έως ανύπαρκτη (π.χ. στη Ρόδο).

Εν όψει και ενός νέου προγράμματος 40.000 θέσεων απασχόλησης στον τουρισμό, ο ΣΕΤΕ θα ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας αλλαγές στη διαδικασία υλοποίησης, όπως δέσμευση των επιχειρήσεων για τον αριθμό των εκπαιδευομένων που θα απορροφήσουν και συμμετοχή των επιχειρήσεων στη μοριοδότηση των ανέργων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved