ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στο διαδίκτυο στρέφονται οι επιχειρήσεις

 

Αθήνα 23.9.2013, 23:56

Αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και των επενδύσεων σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τις ελληνικές επιχειρήσεις, κατέγραψε η έρευνα του Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ το πρώτο τρίμηνο του και μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

Η έρευνα δείχνει ότι η πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων στο Διαδίκτυο έχει φθάσει το 91%, με έξι στις δέκα εταιρείες ανεξαρτήτως μεγέθους και μία στις δύο μικρότερες εταιρίες να έχουν τη δική της ιστοσελίδα, προβάλλοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Το 2012 το 6,1% των επιχειρήσεων δέχτηκαν ηλεκτρονικές παραγγελίες που αντιπροσώπευαν το 7,5% του συνολικού τζίρου τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό (40%) αφορούσε τον κλάδο ξενοδοχείων-εστίασης.

Ως προς τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, ξεχωρίζει ο κλάδος «ενημέρωσης - επικοινωνίας» με ποσοστό 65%.

Η έρευνα κατέγραψε επίσης σημαντική διεύρυνση της χρήσης του Διαδικτύου στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με το Δημόσιο, αλλά και προώθηση των επιχειρήσεων μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα είναι σε συνεχή ανοδική πορεία. Εκεί που κατά τη μελέτη υστερούν οι ελληνικές εταιρείες έναντι των ευρωπαϊκών, είναι ηλεκτρονική μάθηση.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved