ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Επιχειρηματίες - πρότυπα αναζητεί η επιχειρηματική ομάδα του ΑLBA (21/6/06)


Αθήνα 21.6.2006, 19:52
Επιχειρηματίες με σημαντικό έργο, άξιο να βρει μιμητές, αναζητεί η ομάδα επιχειρηματικότητας του ΑΛΒΑ, προκειμένου να περιλάβει την προσωπική τους επιχειρηματική μαρτυρία σε βιβλίο για την επιχειρηματικότητα.

Ειδικότερα, η ομάδα επιχειρηματικότητας του ALBA Graduate Business School διενεργεί έρευνα με σκοπό την έκδοση ενός βιβλίου που θα συγκεντρώνει τις προσωπικές ιστορίες επιτυχημένων Ελλήνων επιχειρηματιών. Οι καθηγητές Σάρα Δρακοπούλου-Dodd και Βασίλης Θεοχαράκης πιστεύουν ότι το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει πολύτιμο σύμβουλο για ανθρώπους που επιθυμούν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση, έχοντας ως παράδειγμα προς μίμηση τη δράση των επιτυχημένων αυτών επιχειρηματιών. Εκτιμούν ακόμα ότι το βιβλίο, αλλά και το σύνολο της έρευνας, θα αποτελέσει ένα πλαίσιο κατανόησης της Ελληνικής επιχείρησης, καθώς και των αμιγώς Ελληνικών πλευρών της, έναντι εκείνων που ακολουθούν ευρύτερα διεθνή πρότυπα και πρακτικές. Τέλος, αυτές οι αληθινές ιστορίες θα συνεισφέρουν σημαντικά στην έρευνα της Ομάδας Επιχειρηματικότητας του ALBA μέσω της μελέτης των επιτυχημένων στρατηγικών που έχουν ακολουθήσει οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες.

Οι Καθηγητές Δρακοπούλου-Dodd και Θεοχαράκης ενδιαφέρονται για γυναίκες και άνδρες επιχειρηματίες που έχουν επιτύχει για την εταιρεία τους ετήσιο κύκλο εργασιών άνω του 1.000.000 € για τη μεταποίηση, το εμπόριο και την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, και άνω των 500.000 € για την παροχή υπηρεσιών. Αναζητούν επιχειρηματίες που υιοθετούν ισχυρά συστήματα αξιών όπως όραμα, ηγεσία, πρωτοπορία, υπομονή και επιμονή, πάθος και ήθος, ενώ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Το βιβλίο επιθυμεί να καλύψει ιστορίες επιτυχημένων επιχειρηματιών σε εθνικό επίπεδο, και ιδιαίτερα επιχειρηματιών από την Ελληνική περιφέρεια. Δεν υπάρχει περιορισμός στον τομέα που δραστηριοποιείται η κάθε επιχείρηση.

Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι οι Καθηγητές που ηγούνται αυτής της προσπάθειας πιστεύουν ότι είναι σημαντικό οι φοιτητές τους να έχουν πρόσβαση σε υλικό που είναι βασισμένο στην Ελληνική πραγματικότητα. Αναζητούν μελέτες περιπτώσεων οι οποίες θα ενισχύσουν την διδασκαλία του ήδη επιτυχημένου μαθήματος της επιχειρηματικότητας στο ALBA, που έχει οδηγήσει τους φοιτητές του δύο φορές στην κατάκτηση του Πρώτου Βραβείου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας, European Business Plan of the Year Competition (2003 & 2005).

Η ερευνητική ομάδα του ALBA καλεί τους επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στο φιλόδοξο αυτό σχέδιο. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, ή γνωρίζετε επιχειρηματίες με αυτά τα χαρακτηριστικά, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον κ. Αλέξη Κομσέλη στο ALBA (τηλ. 210-8964531 ή e-mail: akomsel@alba.edu.gr).

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved