ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Έκκληση ΙΚΑ για ρύθμιση οφειλών

Αθήνα 22.10.2013, 23:2

To IKA - ETAM υπενθυμίζει στους εργοδότες που έχουν καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές και δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, ότι παρέχεται η δυνατότητα να προχωρήσουν στην εξόφληση αυτών με την ένταξή τους στη ρύθμιση «Νέας Αρχής» του ν. 4152/2013, για κεφαλαιοποιημένες οφειλές έως 31 Δεκεμβρίου 2012. 

Η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» υποβάλλεται άπαξ σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα έως την 30 Ιουνίου 2017, με απαραίτητη ασφαλώς και την καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.  

Ωστόσο, η άμεση υπαγωγή στη ρύθμιση, καθώς και η συντομότερη αποπληρωμή των οφειλών, δίνει στους εργοδότες τη δυνατότητα να επωφεληθούν από το μέγιστο δυνατό αριθμό μηνιαίων δόσεων, καθώς και από τη μέγιστη δυνατή έκπτωση επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης, την 31Δεκεμβρίου 2012, οφειλής. Επισημαίνεται ότι για κάθε μήνα καθυστέρησης υπαγωγής στη ρύθμιση, μετά την 30 Ιουνίου 2013, οι δόσεις μειώνονται αντίστοιχα.

Παράλληλα, όσον αφορά σε οφειλές μισθολογικών περιόδων απασχόλησης από 1 Ιανουαρίου 2013 έως 30 Ιουνίου 2013, αυτές θα ρυθμίζονται σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Η Διοίκηση του IKA - ETAM καλεί τους οφειλέτες του Ιδρύματος να υποβάλουν άμεσα σχετική αίτηση στα αρμόδια υποκαταστήματα, προκειμένου να επωφεληθούν των ευνοϊκών διατάξεων για το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων και των ιδιαίτερα σημαντικών εκπτώσεων, αξιοποιώντας στο έπακρο τη δυνατότητα που τους παρέχεται. 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved