ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ο Γιάννης Κοττεάκος αναδείχθηκε Quality Leader για το 2013Αθήνα 20.11.2013, 10:43

Με την ανάδειξη του Γιάννη Κοττεάκου, Country Manager της SCA Hygiene Products S.A. ως Έλληνα Quality Leader για το 2013 ξεκίνησε η απονομή των διακρίσεων στη Γιορτή της Επιχειρηματικής Αριστείας, «Αριστεία 2013» που διοργάνωσε χθες (18 Νοεμβρίου) η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τους σημαντικότερους θεσμούς που επιβραβεύουν την Αριστεία απονεμήθηκαν ακόμα οι Πιστοποιήσεις EFQM Levels of Excellence, ΕΕΔΕ «Αιέν Αριστεύειν» και Investors in People.

Ο Έλληνας Quality Leader of the Year 2013, κ. Γιάννης Κοττεάκος, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνο Λαμπρινόπουλο, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της εταιρείας του τα τέσσερα τελευταία χρόνια, περιλαμβάνοντας σε αυτά πέρα από τον διπλασιασμό του τζίρου, τη βράβευσή της για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον και την ανάδειξή της ως κορυφαίου προμηθευτή. Όπως τόνισε «η διάκριση αυτή ανήκει σε όλους τους ανθρώπους της SCA Hygiene Products, καθώς όλοι μαζί λειτουργούμε με συλλογικότητα, υπευθυνότητα, δημιουργικότητα και πάνω από όλα με πάθος, ώστε να αναδεικνύουμε καθημερινά την εταιρεία μας σε ηγέτιδα στον τομέα προσωπικής φροντίδας και χαρτικών. Στο επίκεντρο της λειτουργίας μας βρίσκεται ο πελάτης και ο καταναλωτής, και για το λόγο αυτό, μένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να προσφέρουμε άριστης ποιότητας προϊόντα, στηρίζοντας παράλληλα την ελληνική οικογένεια και βιομηχανία». Τέλος αφιέρωσε το βραβείο του στην ομάδα των συνεργατών του που τον βοήθησαν να επιτύχει στο έργο του. 

Ακολούθως, οι υπόλοιπες διακρίσεις ήταν οι εξής: Το πιστοποιητικό Investors in People απονεμήθηκε EDENRED και παρελήφθη από τον κ. Ιωάννη Κολοβό, Γενικό Διευθυντή της εταιρείας. 

Με το EFQM Committed to Excellence, στην κατηγορία Μεγάλες επιχειρήσεις, οργανισμοί/ ανεξάρτητα λειτουργικά τμήματα διακρίθηκαν οι εταιρείες Interamerican Client Services, (το πιστοποιητικό παρέλαβε η κ. Paula Bannerton, Manager Client Services) και Εμμ. Κουβίδης ΑΒΕΕ (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Κουβίδης, Διευθύνων Σύμβουλος). Στην κατηγορία Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οργανισμοί/ ανεξάρτητα λειτουργικά τμήματα διακρίθηκαν οι εταιρείες Alert Shipping Agencies LTD (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο κ. Απόλλων Καρακαλάς, Διαχειριστής), Χάρλας Διεθνείς Μεταφορές Α.Ε. (το πιστοποιητικό παρέλαβε η κ. Βασιλική Νάση, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος) και ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ( Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο κ.  Ιωάννης Βουτσινάς,  Διευθύνων Σύμβουλος)
Με το EFQM Recognised for Excellence–4 Αστέρων, στην κατηγορία Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οργανισμοί/ ανεξάρτητα λειτουργικά τμήματα διακρίθηκε η εταιρεία Genesis Pharma S.A. (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος)
Με το EFQM Recognised for Excellence–5 Αστέρων στην κατηγορία Μεγάλες επιχειρήσεις, οργανισμοί/ ανεξάρτητα λειτουργικά τμήματα, διακρίθηκε η εταιρεία Intralot Γενική Τεχνική Διεύθυνση Συστημάτων (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Φαρρής, General Technical Director of Systems). Στην κατηγορία Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οργανισμοί/ ανεξάρτητα  λειτουργικά τμήματα διακρίθηκαν οι εταιρείες: Athenian Sea Carriers LTD, (το πιστοποιητικό παρέλαβε ο Cpt Iωάννης Σίφης, Fleet Operations Manager), Sprint Integrated Marketing Communications, (το πιστοποιητικό παρέλαβαν οι κ. Νικόλας Φιλιππίδης, Head of Creative Services και Βαγγέλης Καραστέργιος, Internal Communications & New Business Development Manager) και Uni-Pharma Kleon Tsetis Pharmaceutical Laboratories S.A. (το πιστοποιητικό παρέλαβε η κ. Ιουλία Τσέτη, Διευθύνουσα Σύμβουλος).

Στις Εθνικές Πιστοποιήσεις Επιχειρηματικής Αριστείας ΕΕΔΕ «Αιέν Αριστεύειν» με την Υιοθέτηση των Αρχών Επιχειρηματικής Αριστείας διακρίθηκαν οι εταιρείες:  Interamerican Client Services, Εμμ. Κουβίδης ΑΒΕΕ και Χάρλας Διεθνείς Μεταφορές Α.Ε. Με την Αργυρή Διάκριση για τη Επίτευξη των Αρχών Επιχειρηματικής Αριστείας πιστοποιήθηκε η GENESIS Pharma S.A. Με τη Χρυσή Διάκριση για την Επίτευξη των Αρχών Επιχειρηματικής Αριστείας πιστοποιήθηκαν οι εταιρείες:  Intralot Γενική Τεχνική Διεύθυνση Συστημάτων, Sprint Integrated Marketing Communications και Uni-Pharma Kleon Tsetis Pharmaceutical Laboratories S.A.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Χωριό της Επιχειρηματικής Αριστείας, όπου τους υποδέχτηκαν και μοιράστηκαν μαζί τους βέλτιστες πρακτικές και εμπειρίες οι επιχειρήσεις: Edenred, Genesis Pharma, Sprint Integrated Cοmmunications και Uni-Pharma Pharmaceutical Laboratories ΑΕ. 

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, είπε χαρακτηριστικά πως «τη βραδιά αυτή γιορτάζουμε τη διαφοροποίηση, την προσπάθεια πολλών ανθρώπων να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις με διαφορετική νοοτροπία και ματιά. Η αριστεία δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ μια στάση στη διαδρομή μας, αλλά ένα συνεχές ταξίδι. Η εμμονή για την αριστεία αντικατοπτρίζεται σε όλες τις αποφάσεις μιας επιχείρησης, συνδέει όλες τις δράσεις και συσπειρώνει τους ανθρώπους της σε μια πορεία γύρω από έναν κοινό στόχο, το συγκριτικό πλεονέκτημα που οδηγεί στη βιώσιμη ανάπτυξη». Οι σημαντικότεροι θεσμοί που επιβραβεύουν την Αριστεία παρουσιάζονται όλοι μαζί από την ΕΕΔΕ τονίζοντας την ανάγκη για ανάπτυξη και επιβράβευση της επιχειρηματικότητας σε εποχή πολυδιάστατων προκλήσεων.  

Στην εκδήλωση για την «ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2013», που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, απηύθυναν ακόμα χαιρετισμούς οι κ. Αθανάσιος Ρούλιας Γενικός Διευθυντής ΕΕΔΕ, Μίλτος Κοζάνης Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής Quality Leader of the Year, Andrew Staunton εκ μέρους του Βρετανού Πρέσβη και Marc Amblard CEO του EFQM.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην κ. Δήμητρα Μπαρτζουλιάνου στην ΕΕΔΕ, τηλ: 210 2112000, (εσωτ. 514) fax: 210 2112020, e.mail: certification1@eede.gr, www.eede.gr 

Το Αιέν Αριστεύειν
Η εφαρμογή του πλέον διαδεδομένου Μοντέλου Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM στην Ελλάδα συστηματικά από το 2001, μέσα από το πρόγραμμα “EFQM Levels of Excellence”, οδήγησε στην ανάγκη για την προσαρμογή του στην ελληνική πραγματικότητα, ώστε να αποτελέσει ένα εργαλείο πιο χρηστικό για κάθε Ελληνική Επιχείρηση. Το Ελληνικό Μοντέλο λαμβάνει υπόψη: Το μέγεθος της ελληνικής επιχείρησης, τον χαρακτήρα της, τις συνήθειές της, την πληροφόρηση (ή μη πληροφόρηση) της, την εργοδοτική της συμπεριφορά, την επικοινωνία της, εσωτερικά και εξωτερικά, την ευελιξία της και τη λήψη αποφάσεων ως διαδικασία της ελληνικής επιχείρησης.

Το EFQM
Το EFQM, είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί για περισσότερα από 20 χρόνια κομβικό σημείο συνάντησης των άριστων επιχειρήσεων και οργανισμών με διεθνή προσανατολισμό, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον κλάδο τους. Το EFQM, με περισσότερα από 700 μέλη επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα αντλεί και μοιράζεται με τα μέλη του τις Καλύτερες Επιχειρηματικές Πρακτικές μέσω πρωτοποριακών δραστηριοτήτων, με τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών από ολόκληρο τον κόσμο. Το EFQM είναι ο δημιουργός του Μοντέλου της Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM (EFQM Excellence Model) και του Βραβείου Επιχειρηματικής Αριστείας (EFQM Excellence Award). Το EFQM σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα διατηρεί Εθνικό Εταίρο – National Partner Organization (NPO) ενώ σημειώνεται ότι για την Ελλάδα και την Κύπρο τον επίσημο αυτό ρόλο κατέχει η ΕΕΔΕ.


Το IIP
Το Investors in People (IIP) είναι το πρώτο ποιοτικά Πρότυπο που εστιάζει στο Ανθρώπινο Δυναμικό. Βοηθά τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, μέσω του Ανθρώπινου Δυναμικού τους. Δημιουργήθηκε το 1990 με πρωτοβουλία της Βρετανικής Κυβέρνησης και θεσμικών φορέων με σκοπός τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικής επίδοσης μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης και ανάπτυξης των εργαζομένων. Το πρότυπο σήμερα λειτουργεί σε 50 χώρες παγκοσμίως. To IIP αξιολογεί και πιστοποιεί την κατανόηση των στρατηγικών στόχων μιας επιχείρησης σε συνάρτηση με τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητα του ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, διευκολύνει τον σχεδιασμό μελλοντικών στόχων και δράσεων. 

Ο Quality Leader of the Year
Πρόκειται για ετήσιο πανευρωπαϊκό θεσμό που πραγματοποιείται από το 2002 από τον European Organisation for Quality (Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ποιότητα) και σε εθνικό επίπεδο από την ΕΕΔΕ. Σε συνέχεια της διαδικασίας αυτής ανακηρύσσεται κάθε χρόνο ο Ευρωπαίος Quality Leader of the Year από τους Εθνικούς Quality Leaders of the Year όλων των ευρωπαϊκών κρατών. Τον τίτλο αυτό έχουν κατακτήσει τέσσερις φορές, από την έναρξη του θεσμού, οι Έλληνες αποδέκτες του βραβείου.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved