ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σχέδιο ΕΕ για την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση

Αθήνα 21.11.2013, 16:40

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν σήμερα το πρόγραμμα της ΕΕ για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (COSME) για την περίοδο 2014-2020. Το COSME διευκολύνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση και τις αγορές, υποστηρίζει τους επιχειρηματίες και προσφέρει ένα καταλληλότερο πλαίσιο για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη.

«Τόσο η μελλοντική μας ανταγωνιστικότητα όσο και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης εξαρτώνται από την επιτυχία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αποθαρρύνονται από τους κινδύνους που εγκυμονεί είτε η δημιουργία μιας επιχείρησης είτε η επένδυση σε μικρές εταιρείες. Τα κύρια εμπόδια είναι η γραφειοκρατία, οι πολύπλοκοι κανόνες και η δύσκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αναπτυχθούν κατά πολύ, αν αξιοποιούσαν περισσότερο τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στο εξωτερικό. Η συμβολή του COSME στην υπέρβαση αυτών των εμποδίων είναι σημαντική και αναγκαία», σχολίασε ο εισηγητής Jürgen Creutzmann (Φιλελεύθεροι, Γερμανία). 

Προϋπολογισμός 
Οι ευρωβουλευτές επέμειναν ότι θα πρέπει στο διάστημα 2014-2020 να επενδυθεί τουλάχιστον το 60% του προϋπολογισμού του προγράμματος, που ανέρχεται σε 2,03 δισ. ευρώ (σε τιμές του 2011), στην παροχή χρηματοδότησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω επιχειρηματικών κεφαλαίων ή εγγυήσεων για τη χορήγηση δανείων.

Άλλα μέρη του προγράμματος επικεντρώνονται στην παροχή βοήθειας προς τις εθνικές αρχές για τη μείωση της γραφειοκρατίας και προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στις αγορές. 

Το COSME, μαζί με το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» για την έρευνα θα αντικαταστήσουν το υφιστάμενο πρόγραμμα πλαίσιο για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία (ΠΑΚ). Θα υποστηρίξουν όλα τα είδη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Όμως ενώ το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» εστιάζει στη δημιουργία επιχειρήσεων, το COSME επικεντρώνεται στην ανάπτυξή τους. 

Επόμενα βήματα
Το Συμβούλιο αναμένεται ότι θα εγκρίνει σύντομα την πρόταση κανονισμού, εφόσον οι ευρωβουλευτές και τα κράτη μέλη έχουν ήδη συμφωνήσει ανεπίσημα από τον Ιούνιο του 2013.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved