ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Νέα προκήρυξη για επενδύσεις στο πρωτογενή τομέα

Αθήνα 7.12.2013, 21:22

Την έκδοση προκήρυξης για νέα επενδυτικά σχέδια στον πρωτογενή τομέα, που θα συγχρηματοδοτούνται από τον αναπτυξιακό νόμο, όπως η ίδρυση νέων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ο εκσυγχρονισμός ή και η επέκταση υφισταμένων και η ενίσχυση νέων εναλλακτικών, καινοτόμων καλλιεργειών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, μιλώντας επί του προϋπολογισμού 2014, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Επίσης, προανήγγειλε την έκδοση νέας προκήρυξης του Μέτρου 123 Α για τη μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, πέραν των δράσεων καθετοποίησης της παραγωγής, όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις σε περισσότερους του ενός τομέα. «Έτσι ο παραγωγός θα μπορεί παραδείγματος χάρη να αιτηθεί στήριξη όχι μόνο για την εγκατάσταση τυροκομείου, αλλά και για παράγει ή να  μεταποιεί τις δικές του ζωοτροφές», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε και στα ακόλουθα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου:

- Στη σύσταση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας με κεφάλαια 253 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δανειοδοτεί τους παραγωγούς που μετέχουν στα μέτρα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων σχεδίων βελτίωσης και ιδιωτικών επενδύσεων, με χαμηλότερα της τραπεζικής αγοράς επιτόκια. Για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες το επιτόκιο κυμαίνεται στο 3,87% και για τους άλλους επενδυτές σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης στο 4,1%. 

- Στο νέο φορολογικό σύστημα των αγροτών, με την καθιέρωση βιβλίων εσόδων και εξόδων, που αναμένεται να δώσει ηχηρό χτύπημα στις ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων και στο άνοιγμα της ψαλίδας των τιμών από το χωράφι στο ράφι. 

- Στη νησιωτική κτηνοτροφία, όπου πλέον παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας σφαγείων μικρής δυναμικότητας σε νησιά έως 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ώστε οι κτηνοτρόφοι θα συνεχίσουν να παράγουν ποιοτικά και ασφαλή ζωοκομικά προϊόντα, χωρίς να επιβαρύνονται πλέον με το κόστος μεταφοράς των προς σφαγή ζώων σε σφαγεία άλλων περιοχών της χώρας. 

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας σε κτηνοτροφικά φυτά και υπενθύμισε ότι καθορίσθηκαν οι ελληνικές ποικιλίες ψυχανθών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική οι παραγωγοί θα μπορούν να ωφεληθούν από την παροχή συνδεδεμένης ενίσχυσης, ύψους 2% ετησίως, επί του δημοσιονομικού φακέλου, επιπλέον της βασικής. Στόχος είναι η μείωση της εξάρτησης από εισαγωγές ζωοτροφών και η άμβλυνση των επιπτώσεων από τυχόν αύξηση των διεθνών τιμών. 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved