ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
196.695 (μικρές) επιχειρήσεις... συντηρούν την Ελλάδα

Αθήνα 13.12.2013, 23:52

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν σήμερα 196.695 επιχειρήσεις που απασχολούν έστω και ένα μισθωτό εργαζόμενο. Το 90,21% από αυτές τις επιχειρήσεις είναι πολύ μικρές, καθώς απασχολούν έως 10 εργαζομένους. Το 41,44%, δηλαδή περίπου οι μισές απο αυτές τις επιχειρήσεις, δραστηριοποιούνται στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο και τις υπηρεσίες εστίασης, ενώ περισσότερες από τις μισές (56,81%) βρίσκονται στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και τις ευρύτερες περιφέρειές τους. 

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά στοιχεία για την επιχειρηματικότητα που συνέλεξε το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εργασίας «Εργάνη» και τα οποία παρουσίασε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου στη διάρκεια ημερίδας για το παραπάνω σύστημα.

Ο υφυπουργός έδωσε και ορισμένα στοιχεία για τους εργαζόμενους:
- Ο συνολικός αριθμός των μισθωτών ιδιωτικού δικαίου σε όλη την Ελλάδα, είναι 1.371.450 άτομα, εκ των οποίων το 53,5% είναι άνδρες.
- Το 79.76% των εργαζομένων λαμβάνει αμοιβές άνω των 500 ευρώ, ενώ το 7,69% αυτών αμείβεται στην κλίμακα των 500 έως 600 ευρώ.
- Μεγαλύτερη συγκέντρωση παρατηρείται στην κλίμακα αμοιβών των 1.000 έως 2.000 ευρώ, όπου υπάρχει το 32,21% των εργαζομένων.

"Το σύστημα «Εργάνη» αποτελεί ένα απο τα βασικά εργαλεία του συστήματος διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, δίνοντας μας τη δυνατότητα να παρακολουθούμε με αξιοπιστία το δυναμισμό και τις τάσεις της μισθωτής απασχόλησης στην Ελλάδα", τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι τα σύγχρονα πληροφοριακά «εργαλεία» και συστήματα που δημιούργησε το υπουργείο έχουν αποδώσει και θα αποδώσουν ακόμη περισσότερο. 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved