ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Coca Cola: Πέντε πρωτοβουλίες για τη νεανική επιχειρηματικότητα

Αθήνα 13.2.2014, 16:12

Πέντε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των επιχειρηματικών ταλέντων στην Ελλάδα αναλαμβάνει η Coca-Cola Hellas και η Coca-Cola Τρία Έψιλον, συμβάλλοντας έτσι στη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στη χώρα μας και στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας.

Συγκεκριμένα, παρέχει:

* Αποκλειστική χορηγία στον μεγαλύτερο Διεθνή Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Στρατηγικής, Global Μanagement Challenge (GMC) που διεξάγεται με επιτυχία για 9η συνεχή χρονιά στη χώρα μας, με τη συμμετοχή των πιο αξιόλογων Πανεπιστημίων της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια του φετινού διαγωνισμού, 1.165 φοιτητές χωρισμένοι σε 275 ομάδες, θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, εξασκώντας τις γνώσεις τους και δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη και διοίκηση της δικής τους εικονικής επιχείρησης για 8 εβδομάδες. Το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού διαγωνισμού GMC, διαπιστευμένο από το European Foundation of Management Development (EFMD), στηρίζεται στο πιο σύγχρονο πρόγραμμα επιχειρηματικής προσομοίωσης διεθνώς, με ρεαλιστικές προκλήσεις στη διοίκηση μιας επιχείρησης και έχει ως στόχο τη σύνδεση των φοιτητών με τον επιχειρηματικό κόσμο και τη δημιουργία ευκαιριών προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. 

* Τη δυνατότητα σε νέους φοιτητές να εργαστούν στην Coca-Cola Hellas και την Coca-Cola Τρία Έψιλον κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης, να ζήσουν την εμπειρία ενός διεθνούς εργασιακού περιβάλλοντος και να λάβουν σημαντικά εφόδια για την μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία. 

Ειδικότερα:
- Εδώ και δυο δεκαετίες περίπου η Coca-Cola Τρία Έψιλον υλοποιεί το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αποφοίτων (Graduate Trainee Program), αναγνωρίζοντας και ενθαρρύνοντας τη διάθεση της νέας γενιάς για μάθηση και προσωπική εξέλιξη. Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από το 1992, βοηθά τους νέους αποφοίτους να αποκτήσουν δομημένη γνώση, εργασιακή εμπειρία και σφαιρική εικόνα για τη λειτουργία μιας επιχείρησης. Εδώ και 20 περίπου χρόνια, έχουν συμμετάσχει συνολικά 162 άτομα από τα οποία το 50% έχει αναλάβει υψηλόβαθμες θέσεις εντός της εταιρείας αλλά και στον Όμιλο Coca-Cola Hellenic.
- Δέκα φοιτητές, από διάφορες ειδικότητες (οικονομικά, marketing, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, διαφήμιση κλπ) από το DEREE - Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος (ACG), θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στο πρότυπο και ανταγωνιστικό περιβάλλον της The Coca-Cola Company. Για πέντε μήνες, οι δέκα φοιτητές θα εκπονήσουν την πρακτική τους άσκηση στην επιχειρηματική μονάδα της εταιρείας στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα στις χώρες Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, Ρουμανία και Πολωνία, όπου θα αποκτήσουν σημαντική εμπειρία για τη μελλοντική τους επαγγελματική πορεία. 

* Ενίσχυση της ελληνικής κοινότητας των Global Shapers, ενός παγκόσμιου δικτύου που συνεργάζεται στενά με το World Economic Forum και προσφέρει την ευκαιρία σε νέους 20-30 ετών να έρθουν σε επαφή με νέους αντίστοιχων προσόντων, να αξιοποιήσουν τις ηγετικές τους ικανότητες και τις καινοτόμες ιδέες τους, με στόχο να βελτιώσουν την καθημερινότητα των συνανθρώπων τους και να ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. 

* Υποστήριξη των Athens Start Up Weekends που αποτελεί μέρος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Startup Weekend. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο δίκτυο από ηγέτες και επαγγελματίες με πάθος που δεσμεύονται, μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, να βρεθούν με νέους που έχουν όνειρα και ιδέες, να τους εμπνεύσουν να τις μοιραστούν και να ενώσουν τις δυνάμεις και τα ταλέντα τους προκειμένου να κάνουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους πραγματικότητα. 

«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους νέους της χώρας να αναγνωρίσουν το σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν στην πορεία της Ελλάδας προς την ανάκαμψη». τονίζει η κ. Νεκταρία Μητράκου, Public Affairs & Communications Manager Greece, Cyprus & Malta. «Στηρίζουμε έμπρακτα τη Νεανική Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα με πάθος και εταιρική υπευθυνότητα, προσδοκώντας οι νέοι μας να απελευθερώσουν τα πολύτιμα ταλέντα, τη δημιουργικότητα και το δυναμισμό τους». 

Η εταιρεία
Η The Coca-Cola Company είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με περισσότερα από 500 εμπορικά σήματα και περισσότερα από 3.500 προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών (ανθρακούχων ποτών, χυμών και φρουτοποτών, εμφιαλωμένου νερού, καθώς και έτοιμου [ready-to-drink] καφέ και τσαγιού).

Μαζί με την Coca-Cola, που αναγνωρίζεται ως το κορυφαίο εμπορικό σήμα στον κόσμο, η The Coca-Cola Company εμπορεύεται 16 brands αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των Coca-Cola Light/Diet Coke, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, Vitamin water, Powerade, Minute Maid, Simply Georgia και DelValle.

Μέσω του μεγαλύτερου συστήματος διανομής στον κόσμο, καταναλωτές σε περισσότερες από 200 χώρες απολαμβάνουν τα προϊόντα της, περισσότερες από 1,9 δισ. φορές την ημέρα.

Η The Coca-Cola Company δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο ως «Σύστημα», σε συνεργασία με τους κατά τόπους εμφιαλωτές της (300 εμφιαλωτές παγκοσμίως), οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή / εμφιάλωση, καθώς και για την πώληση - φυσική διανομή των προϊόντων της. 

Η Coca-Cola Hellas είναι θυγατρική εταιρεία της The Coca-Cola Company με ευθύνη για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για τη χάραξη στρατηγικής μάρκετινγκ των προϊόντων της και παρέχει τεχνογνωσία και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα προϊοντικής και εταιρικής επικοινωνίας, καθώς και υπηρεσίες για τη διασφάλιση των ποιοτικών ελέγχων των προϊόντων στις τρεις χώρες. Τα προϊόντα της The Coca-Cola Company που διατίθενται στην Ελλάδα είναι τα Coca-Cola, Coca-Cola light, Coca-Cola Zero, Coca-Cola Zero χωρίς καφεΐνη, Fanta, Powerade, Sprite, Nestea, illyissimo Caffe, illyissimo Macchiato, illyissimo Cappuccino.

Στην Ελλάδα, εμφιαλωτής της The Coca-Cola Company είναι η Coca-Cola Τρία Έψιλον που μαζί με την Coca-Cola Hellas, αποτελούν το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα. 

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον δραστηριοποιείται εδώ και 45 χρόνια στην ελληνική αγορά και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στην κατηγορία των μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, όπου παράγεται το 98% των προϊόντων της. Αποτελεί μέλος του πολυεθνικού Ομίλου Coca-Cola HBC, του δεύτερου μεγαλύτερου εμφιαλωτή, παγκοσμίως, προϊόντων της εταιρείας The Coca-Cola Company, αλλά και αναψυκτικών προϊόντων εν γένει, με διεθνή παρουσία σε 28 χώρες, όπου εξυπηρετεί περισσότερους από 581 εκατομμύρια ανθρώπους. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον παράγει, διανέμει και εμπορεύεται προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, τον έτοιμο προς πόση καφέ illycafe και τα mixers Schweppes),  καθώς και δικά της προϊόντα, που περιλαμβάνουν τις καινοτόμες σειρές χυμών Amita και Frulite, το εμφιαλωμένο νερό ΑΥΡΑ και τα snacks TSAKIRIS. Επιπλέον, στα προϊόντα, σε συνεργασία και με άλλες εταιρείες, συγκαταλέγονται τα mixers Tuborg και τα ενεργειακά ποτά Monster.

Για περισσότερες πληροφορίες για την The Coca-Cola Company, επισκεφτείτε το Coca-Cola Journey www.coca-colacompany.com, ακολουθήστε στο Twitter στο twitter.com/CocaColaCo ή ακόμα επισκεφθείτε και το www.coca-colablog.com.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved