ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Οι ελληνικές μικροζυθοποιίες στο ΖΥΘΟ της Θεσσαλονίκης

Αθήνα 16.2.2014, 19:44

Τι κοινό έχει με το γάλα η μπύρα των ελληνικών μικροζυθοποιείων που παρουριάζονται στο ΖΥΘΟ της Θεσσαλονίκης; Είναι φρέσκια και όχι παστεριωμένη. Μπύρα ελληνική, gourme με το μοναδικό άρωμα και τη γεύση του Αιγαίου, των ελληνικών φρούτων και προσεχώς του ελληνικού λυκίσκου.

Κουμ κουάτ από την Κέρκυρα, κρασί Σαντορίνης και μαστίχα Χίου; Last year… Γιατί τώρα, οι περιοχές αυτές γίνονται γνωστές επειδή  παράγουν κάτι νέο, που τις καθιστά μοναδικές: τη δική τους ...μπύρα! Μπύρες εκλεκτές με μοναδικά χαρακτηριστικά και μάλιστα βραβευμένες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στις διεθνείς αγορές.

Βάλτε λοιπόν στο λεξιλόγιό σας τις μπύρες Corfu Κέρκυρας, Volkan και Donkey Σαντορίνης και Φρέσκια Μπύρα Χίου. Αλλά και Septem Εύβοιας, Brinx Ρεθύμνου και πολλές άλλες. 

Και για να τις δοκιμάσετε, δε χρειάζεται να κάνετε το γύρο της Ελλάδας! Μια επίσκεψη στο ΖΥΘΟ αρκεί! Γιατί τώρα, ο ΖΥΘΟΣ στηρίζει τις ελληνικές μικροζυθοποιίες παρουσιάζοντας κάθε μήνα μέχρι τον Ιούνιο μία ελληνική μικροζυθοποιία με τις μπύρες παραγωγής της σε ειδική τιμή, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να συνοδεύονται και από συγκεκριμένο συνοδευτικό μενού. Άλλωστε, ο ΖΥΘΟΣ πρωτοπορεί εδώ και καιρό, παρουσιάζοντας μενού που βασίζονται σε αμιγώς ελληνικά προϊόντα και ποτά, δίνοντας ιδιαίτερη αξία στην ελληνική παραγωγή.

Έτσι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες μπαίνουν στο βάθρο που τους αξίζει και αποκτούν το δικό τους σημείο αναφοράς: το ΖΥΘΟ.
Οι φρέσκιες ελληνικές qourme μπύρες είναι να «τις πιείς στο ποτήρι», μαζί με όλα τα πλούσια αρώματα του τόπου μας : Την αλμύρα του Αιγαίου, τη λάβα της Σαντορίνης , τα φρούτα του Ιονίου, τα βότανα της Εύβοιας... Μοναδικές και βραβευμένες σάς αποκαλύπτουν τα μυστικά τους. Οι ελληνικές μικροζυθοποιίες αποτελούν σήμερα μια πραγματικότητα που εκπλήσσει ευχάριστα. Μπύρες με ξεχωριστές γεύσεις, με παραγωγικές διαδικασίες που προσδίδουν ιδιαίτερη αξία στο προϊόν, με προσοχή στις πρώτες ύλες και χρήση βιολογικών πρακτικών, οι ελληνικές μικροζυθοποιίες δημιουργούν το δικό τους χώρο στην ελληνική και διεθνή αγορά αναδίνοντας τοπικά αρώματα και αποσπώντας διεθνείς βραβεύσεις. 

Κάθε μήνα μια ελληνική μικροζυθοποιία θα έχει την τιμητική της στο ΖΥΘΟ. Η αρχή γίνεται το Φεβρουάριο με την παρουσίαση της Κερκυραϊκής μικροζυθοποιίας, με τέσσερις μπύρες «ζωντανές», φρέσκιες, αφιλτράριστες και  απαστερίωτες.  
Εντυπωσιακές μπύρες, που από το 2009 διαγράφουν  τη δική τους πορεία στο χώρο, δίνοντας δείγματα γραφής - ή καλύτερα γεύσης - που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα ενός ζύθου με διάρκεια κατανάλωσης τις  45 μέρες, την παραδοσιακή συνταγή και την πλούσια γεύση της σωστής ζύμωσης σε ένα προϊόν με ιστορία χιλιετιών. Από τον Όμηρο στο...κρίκερ μας σε μια πορεία αιώνων αλλά και… χιλιομέτρων αφού οι υπέροχες αυτές μπύρες ταξιδεύουν ήδη από το Ιόνιο…παντού!
 
Μαζί και ο παραγωγός κερκυραϊκών παραδοσιακών κρεάτων-αλλαντικών Χρήστος Λαβράνος της εταιρείας COMECO, θα παρουσιάσει τις γεύσεις αλλαντικών  δικής του παραγωγής που συνοδεύουν τέλεια την Corfu Beer.

Τον Μάρτιο είναι η σειρά της φιλτραρισμένης με λάβα μικροζυθοποιίας Volkan από τη Σαντορίνη, της  μπύρας  που αξιοποιεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος της Θήρας και βραβεύτηκε για την καινοτομία στην παραγωγή της. Τον Απρίλιο παρουσιάζεται η  δυσεύρετη  Φρέσκια  Μπύρα Χίου, τον Μάιο η μοναδική Septem από την Εύβοια με μπύρες που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε ποικιλίες λυκίσκου απ όλο τον κόσμο ενώ φέτος για πρώτη φορά επιχειρείται η καλλιέργεια του και στην Ελλάδα. Και τον Ιούνιο «έρχεται» η εξαίρετη Donkey από τη Σαντορίνη που επιχειρεί το μεγάλο άνοιγμα από το Αιγαίο σε όλο τον κόσμο!

Όμως, η μπύρα στην Ευρώπη αποτελεί «παραδοσιακά» και ποτό των φοιτητών… Έτσι, ο ΖΥΘΟΣ για τους επόμενους μήνες δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να δοκιμάσουν τις μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, σε ειδικές φοιτητικές τιμές. Έτσι, μπορούν οι ελληνικές μπύρες να δώσουν τη μετάγευση...  στις σπουδές τους , διανθίζοντας τη γκάμα των γαστρονομικών τους αναζητήσεων, χωρίς όμως και να τους επιβαρύνουν οικονομικά.

Ο ΖΥΘΟΣ έχει τη δική του ιστορία….
Ο ΖΥΘΟΣ ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία του πριν από 24 χρόνια, ως «Μεσογειακό Ζυθεστιατόριο», στο ύφος των αντίστοιχων παραδοσιακών ζυθεστιατορίων των δεκαετιών ’50 και ’60 στη Θεσσαλονίκη. Στην πορεία των χρόνων έκανε γνωστές στο κοινό μπύρες και γεύσεις από διάφορα μέρη της γης, ενίοτε κατ’αποκλειστικότητα και πάντα με άξονα την ποιότητα. Σπιτική κουζίνα απ’όλα τα μέρη της χώρας, της Μεσογείου και των χαμένων πατρίδων συμπλήρωνε την εμπειρία που έγινε γνωστή ως ΖΥΘΟΣ. 

Πριν πέντε  χρόνια και προτού η κρίση καταστήσει την επιλογή των ελληνικών προϊόντων ανάγκη, ο ΖΥΘΟΣ ξεκίνησε μια φιλόδοξη προσπάθεια, με στόχο την αντικατάσταση βασικών εισαγόμενων  υλικών που χρησιμοποιούσε μέχρι τότε, με Ελληνικά Προϊόντα μοναδικής ποιότητας. Η προσπάθεια αυτή κατέληξε στη δημιουργία  ενός καταλόγου 100% ελληνικού, με 30 εμφιαλωμένες και 8 βαρελίσιες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ μπύρες από κάθε μέρος της Ελλάδας και εδέσματα με τα άξια προϊόντα της Ελληνικής γης. Πρόκειται για έναν κατάλογο γεμάτο ΕΛΛΑΔΑ, μέσα από τον οποίο ο ΖΥΘΟΣ δηλώνει «Υπερήφανος Υποστηρικτής των Ελληνικών Προϊόντων».

Για... τα περαιτέρω:
- ΖΥΘΟΣ: Λαδάδικα, τηλ.: 2310-540284, 6943211211, www.zithos.gr. 
- ΝΤΟΡΕ: Λευκός Πύργος, τηλ.: 2310-279010, 6943 904038. 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved