ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δράση για την υποστήριξη 100 νέων επιχειρήσεων της Αθήνας

Αθήνα 20.2.2014, 20:52

Εκατό νέες επιχειρηματικές ομάδες της Αθήνας θα υποστηριχθούν σε συνολικό διάστημα δύο ετών στο πλαίσιο υλοποίησης Πράξης από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΕΒΕΑ), με τίτλο «Δημιουργία Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων στο Δήμο Αθηναίων».

Σκοπός της πράξης είναι η δημιουργία ενός οργανωμένου περιβάλλοντος για τη στήριξη και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και με χαρακτηριστικά την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Προτείνεται η δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας (incubator) στην οποία θα φιλοξενηθούν, μετά από διαδικασία αξιολόγησης, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης και έχουν ανάγκη καθοδήγησης και δικτύωσης ώστε να δοκιμάσουν να εξελίξουν τις ιδέες τους σε προϊόντα και να αναπτύξουν τις δεξιότητες των ιδρυτικών τους ομάδων. Εκτιμάται πως θα υποστηριχθούν 100 επιχειρηματικές ομάδες σε συνολικό διάστημα δύο ετών.

Η θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας χωροθετείται στο Δήμο Αθηναίων και παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:
1. Φιλοξενία των επιχειρηματικών ομάδων.
2. Εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες (ανάλυση αγοράς, νομικά και λογιστικά θέματα, ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου, θέματα ανθρώπινου δυναμικού).
3. Εξειδικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης - κατάρτισης.
4. Ενέργειες δικτύωσης για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομάδων. 
5. Συντονισμό και αξιολόγηση της πορείας των επενδυτικών ομάδων.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Εντάσσεται στον ¶ξονα Προτεραιότητας "02 - Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Αττική".

Και αυτή την δράση θα τη παρουσιάσει αναλυτικά και έγκαιρα η Proslipsis.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved