ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πώς η ΕΕ έκανε το Ρότερνταμ το μεγαλύτερο λιμάνι

Αθήνα 25.2.2014, 3:5

Αυτός είναι ο τίτλος ρεπορτάζ για το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, αυτό του Ρότερναμ, που δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το λινμάνι του Ρότερντα πρόσφατα απέκτησε 20.000 στρέμματα γης που μετατρέπονται τώρα σε προβλήτες, αυξάνοντας τη χωρητικότητά του κατά 20%. Αν και καταστράφηκε ολοσχερώς στη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου, το Ρότερνταμ κατάφερε να ανθίσει γρήγορα στις δεκαετίες που ακολούθησαν, γεγονός αυτό οφείλεται στη σταδιακή μείωση των εμπορικών φραγμών μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Με την αύξηση της χωρητικότητας του λιμανιού του Ρότερνταμ, οι Ολλανδοί θα μπορούν να δεχτούν πλοία νέας γενιάς, με πολύ μεγάλη χωρητικότητα εμπορευμάτων, όπως αυτά που έχουν μήκος 400 μέτρα και μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 18.000 εμπορευματοκιβώτια.

Ο HansVolker, εκπρόσωπος Τύπου για το νέο λιμάνι, εξηγεί πώς "η ανάπτυξη του λιμανιού θα προσελκύσει επενδύσεις από εταιρείες από όλο τον κόσμο, που θέλουν να επωφεληθούν από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά. Η επιπλέον χωρητικότητα που θα παρέχει και οι νέες υποδομές θα εξασφαλίσουν στο Ρότερνταμ την πρώτη θέση σε πλατφόρμες εμπορικών συναλλαγών στην Ευρώπη. Αυτό θα ωφελήσει πολλές επιχειρήσεις αλλά και τους καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη".

Το πρώτο πράγμα που σου τραβάει την προσοχή είναι οι νέοι γερανοί που παραδόθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες. Όταν βρίσκονται σε λειτουργία φτάνουν σε ύψος τη νέα γέφυρα της πόλης, τη γέφυρα "Έρασμος". Είναι ημι-αυτόματοι και ο καθένας τους μπορεί να μεταφέρει δύο κοντέινερ ταυτόχρονα. Ανήκουν σε δύο ανταγωνιστικούς τερματικούς σταθμούς κοντέινερ και έχουν τη δυνατότητα να ξεφορτώνουν τα πλοία νέας γενιάς ημέρα και νύχτα. Όταν οι νέοι σταθμοί ανοίξουν, τον Νοέμβριο του 2014, πάνω από 25 από αυτούς τους γερανούς, θα βρίσκονται σε λειτουργία.

Αυτή η φιλόδοξη επέκταση αποτελεί απόδειξη της ανάπτυξης του Ρότερνταμ τα τελευταία 60 χρόνια, εξαιτίας της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς. Σήμερα περίπου 32.000 ποντοπόρα και 87.000 παράκτια πλοία το χρόνο χρησιμοποιούν το λιμάνι. Επίσης, στο Ρότερνταμ εργάζονται περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι, ενώ τα κέρδη του φτάνουν τα 600 εκατομμύρια ετησίως.

Οι ίδιοι οι Ολλανδοί εκτιμούν ότι το ευρωπαϊκό ΑΕΠ εκτιμάται ότι έχει μακροπρόθεσμη ωφέλεια τουλάχιστον 10% σε πρόσθετη ανάπτυξη λόγω της ενιαίας αγοράς της ΕΕ και ειδικά για την Ολλανδία αυτό μεταφράζεται σε τόνωση της ανάπτυξης κατά τουλάχιστον 17%...
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved