ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΒΟΛΗ: Νέο επάγγελμα

Αθήνα 5.2.2014, 2:40

Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Ξαφνικά γέμισε ο τόπος θεράποντες και θεραπαινίδες της επιχειρηματικότητας! Εκεί που τα προηγούμενα χρόνια δεν ακουγόταν κιχ, τώρα οχλοβοή, κλαπαταγή και αλαλαγμός. Κι η κουτσή Μαρία (αυτό άραγε είναι πλέον διάκριση;) κυνηγάει ταλέντα του επιχειρείν και επιχειρηματικές ιδέες, οργανώνει φιέστες, σεμινάρια, γκαλά, βιωματικές καταστάσεις, προγράμματα λίντερσιπ και άλλα σοβαρά, λιγότερο σοβαρά έως τραγελαφικά. Ορισμένοι μάλιστα μεταφέρουν επιτυχημένα ή ως φάρσα ανάλογες δράσεις του εξωτερικού, ακόμη και των βαλκανίων! Και φυσικά δεν εκλείπουν αυτοί που ελαφρύνουν τον κρατικό και κοινοτικό κορβανά. Έχει πέσει τόση πείνα στην πιάτσα που τώρα ακόμη και σοβαροί οργανισμοί ή θεωρούμενοι τέτοιοι προτιμούν να ρίξουν το επίπεδό τους για τα λίγα ψιχία του ΟΑΕΔ και των άλλων κρατικών... σιτιστών. Στην πιάτσα έχει πέσει και ξύλο, καθώς εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα κλοπής επιχειρηματικής ιδέας! Και πολύ στάρταπ. Στάρταπ να φάν' κι οι κότες (μερικές τρώνε ήδη καλά!).

Όπως και νάχει το πράγμα, εμείς το βλέπουμε μέσα από τον δικό μας επαγγελματικό παραμορφωτικό φακό. Ένα νέο επάγγελμα το οποίο δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας γεννιέται: ο επιχειρηματίας της επιχειρηματικότητας. Κι ουδόλως μας απασχολεί αν -όπως λένε μερικοί κακεντρεχείς- σε αυτό το επάγγελμα (ή μήπως... λειτούργημα!) βρίσκουν καταφυγή όσοι δεν μπόρεσαν να ευδοκιμήσουν στην πραγματική επιχειρηματικότητα. 

Αφήστε που, πες, πες, πες για τη επιχειρηματικότητα, κάτι μένει!

* Υ.Γ.: Εσένα, αεικίνητε, σε θυμάμαι από τα προηγούμενα κοινοτικά πακέτα.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved