ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Κοινό φορτιστή για τα κινητά ζητούν οι ευρωβουλευτές

Αθήνα 13.3.2014, 15:42

Το σχεδιασμό ενός κοινού φορτιστή για όλα τα κινητά τηλέφωνα που πωλούνται στην ΕΕ ζήτησαν οι ευρωβουλευτές με νομοσχέδιο σχετικά με το ραδιοεξοπλισμό που ενέκριναν την Πέμπτη. Στόχος είναι η μείωση τόσο του κόστους και των περιττών αποβλήτων όσο και της ταλαιπωρίας των καταναλωτών. Το νομοσχέδιο αποτελεί προϊόν ήδη επιτευχθείσας συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου. 

«Η αναθεωρημένη κοινοτική οδηγία σχετικά με το ραδιοεξοπλισμό θα αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αποφυγή παρεμβολών μεταξύ των διαφορετικών συσκευών. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για το ότι συμφωνήσαμε ως προς την καθιέρωση ενός κοινού φορτιστή, προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και του περιβάλλοντος. Θα δοθεί, έτσι, τέλος στη σημερινή ποικιλία φορτιστών και στις 51.000 τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων που παράγονται ετησίως», δήλωσε η εισηγήτρια Barbara Weiler (Σοσιαλιστές, Γερμανία).

Θέλοντας να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην πρόκληση που παρουσιάζει ο αυξανόμενος αριθμός και η συνεχώς μεγαλύτερη ποικιλία των συσκευών, οι ευρωβουλευτές θέσπισαν εναρμονισμένους κανόνες για τη διάθεση στην αγορά του ραδιοεξοπλισμού, όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα, τα τηλεχειριστήρια αυτοκινήτου και τα μόντεμ. Επιθυμούν να διασφαλίσουν ότι η κάθε συσκευή δεν θα επηρεάζει αρνητικά την ύπαρξη της άλλης, καθώς και ότι θα τηρεί κάποιες σημαντικές απαιτήσεις αναφορικά με την υγεία και την ασφάλεια. 

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησαν από την αρχή της νομοθετικής διαδικασίας να σχεδιαστεί ένας κοινός φορτιστής για ορισμένες κατηγορίες ραδιοεξοπλισμού, ιδίως τα κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να απλοποιηθεί η χρήση τους και να μειωθούν τα περιττά απόβλητα και το κόστος.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved