ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Επιχειρήστε μας έλεγαν: Χαράτσια ΟΑΕΕ

Αθήνα 26.3.2014, 22:19

Η στήλη δεν πρόλαβε καλά - καλά να ζητήσει την... βοήθεια του κοινού στην προσπάθειά της να παρουσιάσει τα εμπόδια που θέτει η πολιτεία στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και άρχισε να δέχεται επιστολές. Ήδη τρεις επιστολογράφοι αναφέρονται γενικώς στα χαράτσια του ΟΑΕΕ - ΤΕΒΕ, απευθύνοντας αγωνιώδη έκκληση αφενός για μείωση των εισφορών και των προστίμων και αφετέρου για θέσπιση ενός χρονοδιαγράμματος που θα κάνει εφικτή την αποπληρωμή των οφειλών. Η στήλη θα δημοσιεύσει τις πλέον χαρακτηριστικές για το θέμα αυτό επιστολές. 

Σημειώνεται ότι παρέμβαση στο θέμα αυτό έκανε πρόσφατα και ο Συνήγορος του Πολίτη, προτείνοντας, μάλιστα, να εξετασθούν τα εξής:
- η ενιαία ρύθµιση σε δόσεις του συνόλου των οφειλών (οφειλές προς ∆ΟΥ, οφειλές προς ασφαλιστικούς φορείς, κ.α.), 
- η αύξηση των δόσεων µέχρι τουλάχιστον 100, ανάλογα µε το ύψος της οφειλής και της οικονοµικής δυνατότητας του ασφαλισµένου, 
- η κατάργηση της υψηλής προκαταβολής ως προϋπόθεσης για υπαγωγή σε ρυθµίσεις του ΟΑΕΕ, 
- η ρεαλιστική προσαρµογή των ασφαλιστικών εισφορών στα τρέχοντα οικονοµικά δεδοµένα της χώρας και των κλάδων ασφαλισµένων, 
- η αναζήτηση τρόπου παροχής ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ασφαλισµένους του ΟΑΕΕ, που επί σειρά ετών εξυπηρετούσαν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους, 
- καθώς και σειρά µέτρων που θα αποσυµφορήσουν τις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ, προκειµένου να υποστηριχθεί η παραµονή των ασφαλισµένων στο ασφαλιστικό σύστηµα και η βιωσιµότητα του ασφαλιστικού ταµείου. 

Επιπλέον, επισηµαίνει την ανάγκη συνεργασίας όλων των συναρµοδίων φορέων, Γενικών Γραµµατειών και Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Οικονοµικών και Υγείας, προκειµένου να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή, αλλά ταυτόχρονα και εφικτή, λύση.  


Προς αναγνώστες: Διαπιστώνετε κάποιο επιχειρηματικό παράλογο; Στείλτε το στο info@proslipsis.gr να το δημοσιεύσουμε στη στήλη «Επιχειρήστε μας έλεγαν».
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved