ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τεχνικός κανονισμός για τα ψυχανθή

Αθήνα 7.4.2014, 17:43

Σχέδιο του τεχνικού κανονισμού ελέγχου και πιστοποίησης σπόρων προς σπορά οσπρίων και λοιπών ψυχανθών ενέκρινε η Τεχνική Επιτροπή Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΤΕΠΥ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το Σχέδιο αφορά τα είδη Φακή, Ρεβίθι, βρώσιμο Κουκί, δύο είδη Λαθουριού (Lathyrus sativus και Lathyrus occhru), Λαθούρι – Φάβα Σαντορίνης, Φασόλια κοινά, Φασόλια γίγαντες και Φασόλια Μαυρομάτικα που συγκαταλέγονται στα Όσπρια, καθώς και άλλα είδη της οικογένειας των ψυχανθών όπως: κτηνοτροφικό Λαθούρι, κτηνοτροφικό Ρεβίθι, Ρόβη, Τριφύλλι υπόγειο, Αγριοτρίφυλλο, δενδρώδης Μηδική και Μελίλωτος. 

Σύμφωνα με το υπουργείο, το Σχέδιο εισάγει διατάξεις για τις προδιαγραφές του υλικού, τη σποροπαραγωγή και τους καλλιεργητικούς ελέγχους, τη σήμανση, τους προβλεπόμενους ελέγχους, τους προμηθευτές και τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ειδικός τεχνικός κανονισμός ελέγχου και πιστοποίησης σπόρων σποράς για τα εν λόγω είδη. Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, τα όσπρια περιλαμβάνονται στα προωθούμενα είδη.

Με αφορμή την έγκριση του Σχεδίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, δήλωσε: «Η στήριξη των ψυχανθών, όπως και κάθε άλλης καλλιέργειας, περνά μέσα από την παραγωγή υγιούς και πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού, ενός πόρου τόσο σημαντικού για τη γεωργία μας. Ο συγκεκριμένος Τεχνικός Κανονισμός αποτελεί ένα σημαντικό «εργαλείο» για την παραγωγή Πολλαπλασιαστικού Υλικού σημαντικών ειδών Οσπρίων και άλλων Ψυχανθών φυτών, που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις της κοινωνίας σε ότι αφορά στη γεωργική τους απόδοση και τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τη στοχευμένη πολιτική στήριξης αυτής της τόσο σημαντικής οικογένειας φυτών, όπως είναι τα ψυχανθή. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος των ψυχανθών στη βιώσιμη γεωργία και οι επερχόμενες κλιματικές αλλαγές», την Τετάρτη 9 Απριλίου, προκειμένου να αναδειχθεί η πολυδιάστατη σημασία της καλλιέργειας των ψυχανθών, τόσο για τη διατροφή του ανθρώπου, όσο και για την κτηνοτροφία ως εξαιρετικής ποιότητας ζωοτροφές, αλλά και για την αειφορία του περιβάλλοντος, στο Κέντρο Γη της Οργάνωσης Γη, στο Ίλιον». 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved