ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Θετικά τα αποτελέσματα της συμφωνίας για τα καπνά ανατολικού τύπου

Αθήνα 30.4.2014, 19:48

Πολύ καλά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της Συμφωνίας Συνεργασίας που υπέγραψε πέρυσι η κυβέρνηση με την Philip Morris International για την καλλιέργεια και την αγορά από την εταιρεία ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Παπαστράτος, Νικήτα Θεοφιλόπουλο, και τον εκπρόσωπο του τμήματος Καπνών της Philip Morris International (PMI), Adnan Ondogan, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την υπογραφή της Συμφωνίας.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των εταιρειών ενημέρωσαν τον υπουργό για την πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας, ενώ συζητήθηκαν οι ενέργειες στις οποίες προχώρησε η PMI το 2013, στο πλαίσιο της περυσινής Συμφωνίας. 

Όπως είπαν, πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες αγορές ανατολικών καπνών, που προορίζονταν σχεδόν εξ ολοκλήρου για εξαγωγές. Επίσης, υλοποιήθηκαν καινοτομικές δράσεις για τη βελτίωση της συλλογής και ξήρανσης των καπνών, για την αύξηση της αποδοτικότητας της παραγωγής, καθώς και την εφαρμογή καλών Πρακτικών Αγροτικής Εργασίας για την ασφαλή εργασία των απασχολούμενων στην καλλιέργεια καπνών. 

Η Συμφωνία που υπογράφηκε πέρυσι προέβλεπε -μεταξύ άλλων- την αύξηση των αγορών καπνών ανατολικού τύπου κατά 20% την τριετία 2013-2015 σε σχέση με την προηγούμενη τριετία, καθώς και την εφαρμογή καλών αγροτικών πρακτικών για τη βελτίωση της ποιότητας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών καπνών.

«Η επιτυχία αυτή μας επιτρέπει να αναπτύξουμε το μοντέλο επιχειρηματικής γεωργίας που επιζητούμε, προσφέροντας προβλεψιμότητα στην καλλιέργεια και τη διάθεση των καπνών, ενώ παράλληλα ενισχύεται η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητά τους», τόνισε ο υπουργός. 

Από την πλευρά του  ο κ. Θεοφιλόπουλος ανέφερε ότι «η Ελλάδα αποτελεί χώρα στρατηγικής σημασίας για την PMI όσον αφορά τα καπνά ανατολικού τύπου και η υλοποίηση της Συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, διασφαλίζοντας ένα πολύ πιο προβλέψιμο οικονομικό περιβάλλον για τους 25.000 καπνοκαλλιεργητές και εργάτες του κλάδου, ενώ ενισχύει ταυτόχρονα την αγροτική οικονομία της χώρας. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι συνολικά περισσότεροι από 10.000 καπνοκαλλιεργητές ενημερώθηκαν σχετικά με τον κώδικα Πρακτικών Αγροτικής Εργασίας της εταιρίας».

«Η Ελλάδα παράγει από τα καλύτερα καπνά ανατολικού τύπου παγκοσμίως και οι δράσεις που αναλάβαμε το 2013 και θα συνεχιστούν το 2014 και 2015 στοχεύουν στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών καπνών» ανέφερε ο κ. Ondogan. 

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας του ΥπΑΑΤ και της PMI και στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας, τη μελέτη και εφαρμογή νέων καινοτομιών στην καλλιέργεια του καπνού, όσο και στην εκμηχάνιση των σταδίων μεταποίησης, ο ρόλος του πιστοποιημένου σπόρου κ.ά.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved