ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στον Κ. Αντωνόπουλο το Βραβείο Manager of the Year 2013

Αθήνα 8.5.2014, 1:48

Στον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, Διευθύνων Σύμβουλο τoυ Ομίλου Intralot, απονεμήθηκε από την ΕΕΔΕ το Βραβείο Manager of the Year 2013», σε επίσημη Τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες (7 Μαΐου 2014) στo ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Τη 12η απονομή του καταξιωμένου πλέον στην ελληνική αγορά Βραβείου παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 επιχειρηματίες και στελέχη, καθώς και εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, αφού συνεχάρη τόσο τον Manager of the Year όσο και την ΕΕΔΕ για τον θεσμό αυτό, είπε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα είναι πια σε ένα κομβικό σημείο. Μετά από τόσα χρόνια ύφεσης μπορούμε πια να μιλάμε βάσιμα για τον πρώτο χρόνο που θα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και αυτή είναι μια προσπάθεια που ξεπερνάει την Κυβέρνηση, είναι προσπάθεια όλων των Ελλήνων, αλλά σίγουρα είναι προσπάθεια και της επιχειρηματικής κοινότητας. Με αυτήν λοιπόν την επιχειρηματική κοινότητα που έχουμε στην Ελλάδα, εγώ είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε». 

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο κ. Αντωνόπουλος είπε ότι ο θεσμός του «Manager of the Year» αποτελεί μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει και επιβραβεύει την υγιή επιχειρηματικότητα. «Η επαγγελματική μου πορεία χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια και είναι συνυφασμένη με την πορεία μιας μεγάλης εταιρείας, της INTRALOT, που με σκληρή ομαδική προσπάθεια κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του κλάδου τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως. Βασικό συστατικό αυτής της επιτυχίας είναι οι άνθρωποι της INTRALOT και στο πρόσωπό μου σήμερα βραβεύονται και οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Το όραμα, η σκληρή δουλειά και το πάθος για την επίτευξη υψηλών στόχων αποτέλεσαν τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης μας πορείας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, διαβεβαίωσε ότι ο θεσμός θα συνεχισθεί και τόνισε ότι «βασικός μας πυλώνας είναι η συνεχής ανάπτυξη των ανθρώπων μέσω της επαγγελματικής επιμόρφωσης και της διάχυσης της γνώσης. Δεύτερος πυλώνας είναι η συνεχής βελτίωση των υποδομών των επιχειρήσεων μέσω πιστοποιήσεων είτε σε μοντέλα επιχειρηματικής αριστείας, είτε βελτίωσης του εργασιακού περιβάλλοντος και των δεξιοτήτων των εργαζομένων. Τρίτος πυλώνας είναι η προσπάθεια συσπείρωσης όσο το δυνατόν περισσοτέρων στελεχών και επιχειρήσεων στην προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας. Τέταρτος και πολύ σημαντικός πυλώνας είναι η ανάδειξη των αρίστων και σε επίπεδο προσωπικό και σε επίπεδο καλών πρακτικών επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργηθούν σημεία αναφοράς. Και πέμπτος και τελευταίος πυλώνας είναι η συνέχιση της συνεισφοράς της ΕΕΔΕ αφενός με τις θέσεις μας για την Ελληνική Οικονομία προς τον πολιτικό κόσμο της χώρας και αφετέρου της προβολής της χώρας μας μέσω των συνεργασιών και της συμμετοχής που έχουμε με αντίστοιχους Φορείς του εξωτερικού».

Το Βραβείο Manager of the Year απονέμεται σε Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ή Γενικό Διευθυντή Εταιρείας ή Οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.

Σύντομο βιογραφικό
Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος είναι ιδρυτικό στέλεχος και μέτοχος της INTRALOT. Από το 1992, έτος σύστασης της εταιρείας, κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Είναι Πρόεδρος πολλών εταιρειών του Ομίλου και μη Εκτελεστικό Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της INTRACOM Holdings.

Ξεκίνησε την καριέρα του σε σημαντικές βιομηχανικές μονάδες της χώρας (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας), ενώ κατείχε σημαντικές θέσεις στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και στο Υπουργείο Βιομηχανίας. Το 1989 μετακινήθηκε στην INTRACOM, μία από τις ηγέτιδες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στη Νοτιανατολική Ευρώπη. 

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος έχει τιμηθεί με πολυάριθμες διακρίσεις. Έχει   αναδειχθεί ως μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών διεθνώς στο «LOTTERY INDUSTRY HALL OF FAME», έχει βραβευθεί ως «Επιχειρηματίας της χρονιάς 2004», «Καλύτερος Καινοτόμος Manager», «Καλύτερος Εξωστρεφής Manager» του 2005 και «Καλύτερος Επιχειρηματίας Εταιριών FTSE/ASE – 20» του 2006. Μία σημαντική πρωτοβουλία του ήταν η ένταξη της INTRALOT στην Παγκόσμια Κοινότητα Global Growth Companies, των «Νέων Πρωταθλητών» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Ως ενεργό μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας συμμετέχει σε διάφορα Επιμελητήρια και Οργανισμούς. Έχει εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συνδέσμου (ΣΕΒ International). Είναι Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος–Λατινικής Αμερικής και του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος-Βιετνάμ. Εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Σερβικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος-Τουρκίας, μεταξύ άλλων. 

Γεννημένος στην Πάτρα, ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος αποφοίτησε το 1976 από το Εθνικό Μετσόβιο με πτυχίο Ηλεκτρολόγου-Μηχανολόγου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Manchester (UMIST) της Αγγλίας, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στην Αξιοπιστία Συστημάτων. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

© Proslipsis.gr. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της Εφημερίδας.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved