ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πώς πιστοποιούνται οι φορείς πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής

Αθήνα 19.5.2014, 15:32

Την διαδικασία πιστοποίησης και εποπτείας φορέων χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ της ημεδαπής, καθώς και την αναγνώριση φορέων και την αντιστοίχιση τίτλων γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ της αλλοδαπής, ρυθμίζει απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων (παρακάτω).

Σύμφωνα με την απόφαση, δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία πιστοποίησης φορέων χορήγησης πιστοποιητικών γνώσεων πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ που διενεργείται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) έχουν νομικά πρόσωπα της ημεδαπής αυτοτελώς ή εφόσον εκπροσωπούν νομίμως στην Ελλάδα φορέα της αλλοδαπής, ή νομικά πρόσωπα της αλλοδαπής, τα οποία έχουν ιδρύσει υποκατάστημα στην Ελλάδα.

Φορέας χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ δύναται να είναι, επίσης, ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Δεν δύναται να πιστοποιηθεί ως Φορέας χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ, κοινοπραξία, ένωση προσώπων και σωματείο.

Η διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ που εκδίδουν οι πιστοποιημένοι φορείς, ανέρχεται σε τρία έτη από την ημερομηνία έκδοσής ή ανανέωσής τους.

Η απόφαση προβλέπει επιπλέον και το περιεχόμενο της εξεταστικής διαδικασίας πιστοποίησης γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ.

Τέλος, στις μεταβατικές διατάξεις, προβλέπεται ότι Νομικά πρόσωπα που έχουν πιστοποιηθεί ως φορείς χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ, δυνάμει της υπΆ αριθμ. Α/25081/1.12.2005 κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 1720/Β΄/8.12.2005), υποχρεούνται, κατ' αναλογία με τα οριζόμενα στο άρθρο 28 της παρούσας απόφασης, να προβούν εντός διμήνου από την εφαρμογή της παρούσας απόφασης σε αναγγελία, προκειμένου να ανανεωθεί η απόφαση πιστοποίησης τους. Φορείς χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ που έχουν πιστοποιηθεί δυνάμει της υπΆ αριθμ. Α/25081/1.12.2005 κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 1720/Β΄/8.12.2005) και δεν έχουν εκπληρώσει οποιαδήποτε υποχρέωσή τους έναντι του ΕΟΠΠΕΠ, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής των 
εκκρεμουσών μηνιαίων εκκαθαριστικών καταστάσεων, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία ανανέωσης της απόφασης πιστοποίησής τους διά αναγγελίας.

Η διϋπουργική απόφαση δημοσιεύεται στο τεύχος Β' αρ. 1263/16 Μαΐου 2014 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved