ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ρύθμιση για την αναγνώριση των οργανώσεων παραγωγών του αμπελοοινικού τομέα

Proslipsis.gr | Αθήνα 18.10.2014, 17:06

Απόφαση για συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά την αναγνώριση των Οργανώσεων Παραγωγών του Αμπελοοινικού τομέα, εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ως αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας απόφασης ορίζονται οι Διευθύσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής/Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας. 

Ως αρμόδια αρχή για τον συντονισμό των διαδικασιών αναγνώρισης των Ο.Π. του αμπελοοινικού τομέα που προβλέπονται στην παρούσα, καθώς και για τη συγκέντρωση των σχετικών με τις Ο.Π. στοιχείων, από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής - Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, ορίζεται το τμήμα Αμπέλου και Ξηρών Καρπών της Διεύθυνσης Παραγωγής και Αξιοποίησης Προϊόντων Δενδροκηπευτικής (Διεύθυνση ΠΑΠ Δενδρ/κής) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δικαίωμα αναγνώρισης ως ΟΠ του αμπελοοινικού τομέα, έχουν:
α) Τα νομικά πρόσωπα ή τα σαφώς οριζόμενα μέρη αυτών, τα οποία έχουν νόμιμα συσταθεί με πρωτοβουλία των παραγωγών προϊόντων του οίνου, όπως αυτά αναφέρονται στο μέρος XII του παραρτήματος Ι του Καν. (ΕE) 1308/2013, και πληρούν τις απαιτήσεις του άρθρου 4 της παρούσας απόφασης. Ως τέτοια νοούνται οι Συλλογικές Αγροτικές Οργανώσεις που περιγράφονται στο νόμο αριθμ. 4015/2011.
β) Οι εταιρείες του Εμπορικού Νόμου (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ) που πληρούν τις απαιτήσεις του άρθρου 4 της παρούσας απόφασης.

Έδρα της ΟΠ είναι η περιφέρεια που ορίζεται ως καταστατική έδρα του νομικού προσώπου ή της εταιρείας του Εμπορικού Νόμου της προηγούμενης παραγράφου της παρούσας. Πραγματική έδρα της ΟΠ είναι η περιφέρεια στην οποία η Ο.Π. χρησιμοποιεί εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης προϊόντων του αμπελοοινικού τομέα και διαμένει μόνιμα ο μεγαλύτερος αριθμός των μελών της.

Η απόφαση δημοσιεύεται στο τεύχος Β' αρ. 2788/17 Οκτωβρίου 2014 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved