ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σε ποιούς και πώς διατίθενται τα μετεωρολογικά δεδομένα της ΕΜΥ

Proslipsis.gr | Αθήνα 18.10.2014, 18:59

Την πολιτική διάθεσης μετεωρολογικών δεδομένων, προϊόντων και υπηρεσιών από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) καθορίζει το προεδρικό διάταγμα 138/2014.

Σύμφωνα με αυτό, μετεωρολογικά δεδομένα και προϊόντα διατίθενται από την ΕΜΥ χωρίς την καταβολή αντιτίμου, παρά μόνο κόστους διακίνησης και επεξεργασίας, σε: α) Φορείς τους Δημοσίου Τομέα, και β) Εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα για χρήση τους σε διατριβές, ερευνητικές εργασίες ή προγράμματα, τα οποία δεν έχουν εμπορικό χαρακτήρα και χαρακτηρίζονται αμιγώς εκπαιδευτικά ή ερευνητικά, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Με σκοπό την μετεωρολογική ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου, την έγκαιρη προειδοποίησή του σε περιπτώσεις επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ή περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, η ΕΜΥ παρέχει δωρεάν τα κάτωθι μετεωρολογικά δεδομένα και προϊόντα:
α. Τακτικά Δελτία Πρόγνωσης Καιρού Ελλάδας.
β. Τακτικά Δελτία Καιρού και Θαλασσών για τη Ναυτιλία.
γ. Έκτακτα Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων και Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού.
δ. Έκτακτα Δελτία Καιρού και Θαλασσών για τη Ναυτιλία.
ε. Ειδικές τοπικές προγνώσεις για πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές της χώρας.

Τα παραπάνω μετεωρολογικά δεδομένα και προϊόντα διατίθενται και στον έντυπο τύπο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο με επιβάρυνση μόνο του κόστους διακίνησής τους. ΚατΆ εξαίρεση, όταν το κόστος της παρουσίασης των εν λόγω δεδομένων και προϊόντων έχει αναλάβει χορηγός ή συνδυάζεται με διαφημίσεις προϊόντων, τότε καταβάλλεται αντίτιμο, το οποίο καθορίζεται με την προβλεπόμενη στο άρθρο 1 του παρόντος ΠΔ, κοινή υπουργική απόφαση.

Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία χρησιμοποιούν μετεωρολογικά δεδομένα και προϊόντα της ΕΜΥ, υποχρεούνται να τηρούν την ισχύουσα νομοθεσία  περί πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς και τους όρους της σύμβασης την οποία συνάπτουν με την ΕΜΥ.

Το ΠΔ δημοσιεύεται στο τεύχος Α' αρ. 229/15 Οκτωβρίου 2014 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved