ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Απονομή των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Proslipsis.gr | Αθήνα 31.10.2014, 14:31

Με την απονομή των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας - Social Business Excellence Awards 2014 τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του συνεδρίου "Επιχειρώντας Αλλιώς" ολοκληρώνεται η φετινή διοργάνωση των Βραβείων που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον φορέων και επιχειρήσεων. Τα Βραβεία συνδιοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, το British Council και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη  Πρόσβασις και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 58 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 42 από υφιστάμενους φορείς της κοινωνικής οικονομίας και οι 16 από υπό σύσταση κοινωνικές επιχειρήσεις. Ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός των συμμετοχών, αλλά κυρίως το υψηλό επίπεδο όλων των αιτήσεων, αποδεικνύει τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν φορείς της κοινωνικής οικονομίας, προκειμένου να επιλύσουν κοινωνικά προβλήματα, αξιοποιώντας αποτελεσματικά επιχειρηματικά μοντέλα.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, η Επιτροπή Αξιολόγησης κατέληξε στην προεπιλογή 17 φορέων της κοινωνικής οικονομίας, οι οποίοι, στη συνέχεια, συμμετείχαν στη Β' Φάση του διαγωνισμού. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής στις 14 Οκτωβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, οι φορείς παρουσίασαν την επιχειρηματική τους ιδέα και απαντήσουν σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής, προκειμένου να αναδειχθούν οι τελικοί διακριθέντες για τα 7 Βραβεία του διαγωνισμού.

Οι 17 φορείς της κοινωνικής οικονομίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη Β’ Φάση του διαγωνισμού είναι οι: Κέντρο Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών, Διογένης ΜΚΟ, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Καλλονή-Κελλιά Τήνου, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ, Καρπών Έλευσις, Margot Filmhouse ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, Γη Θεσσαλίς, ROI CAT, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Myrtillo, Μικροί Γίγαντες, Στέγη Αργυροχρυσοχοϊας Στεμνίτσας, Κοινωνικός Συνεταιρισμός Π.Ε. Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου, Ινστιτούτο Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς, ECOPOLIS, Άγγιγμα Ζωής, Μέριμνα Υγείας, HumanAid. 

Τα Βραβεία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Social Business Excellence Awards 2014 (www.social-business-awards.gr) στοχεύουν να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια υφιστάμενων ή υπό ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων, στις ακόλουθες κατηγορίες: 
Social Enterprise of the year 2014
Community Impact Award 2014
Health & Social Care Social Enterprise 2014
Green Social Enterprise 2014
Education & Culture Social Enterprise 2014
Innovation Social Enterprise 2014
Social Enterprise Start-up 2014

Ειδικότερα, ο θεσμός των βραβείων αποσκοπεί στην παρουσίαση  έμπειρων αλλά και νέων κοινωνικών επιχειρηματιών, στην επιβράβευση των καινοτόμων ιδεών που αναπτύσσουν προς όφελος της κοινωνίας και στην ανάδειξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ως βασικού πυλώνα για την αύξηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού.     
Το ΕΚΤ αρωγός
To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (www.ekt.gr) υποστηρίζει τον θεσμό της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την προστιθέμενη αξία που μπορεί να παρέχει τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό:
παρέχει επιχειρηματική καθοδήγηση από έμπειρους συνεργάτες και καταξιωμένα στελέχη μέσω του δικτύου Enterprise Europe Network (Business Coaching) στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στον διαγωνισμό των βραβείων κοινωνικής επιχειρηματικότητας
παρέχει προσωποποιημένη ενημέρωση και καθοδήγηση σχετικά με χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ για τα οποία το ΕΚΤ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής (Horizon 2020, COSME)
παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης της καινοτομίας και πρόσβασης σε διεθνή δίκτυα κοινωνικής καινοτομίας
διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή κοινωνικών επιχειρήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία σε συνεργασία με το Kingston University Higher Education Corporation (KU) και το London Chamber Of Commerce And Industry
παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης για τη διαχείριση της καινοτομίας και την κατοχύρωση πατέντας ή εμπορικού σήματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό
παρέχει ανατροφοδότηση για θέματα που αφορούν πολιτικές ή εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
παρέχει πρόσβαση σε διεθνείς ή εθνικές βάσεις δεδομένων σχετικές με ανοικτές τεχνολογίες, ανοικτό λογισμικό και ανοικτό περιεχόμενο.

Τέλος, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης συνεργάζεται με όλους τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αφορά τη χαρτογράφηση της κοινωνικής καινοτομίας της χώρας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Το Συνέδριο
Η ανακοίνωση και απονομή των βραβείων θα γίνει στο 2ο Συνέδριο "Επιχειρώντας Αλλιώς" (www.social-business-conference.gr), θέμα του οποίου είναι οι Τάσεις, οι Ευκαιρίες και οι Προκλήσεις για την Ανάπτυξη Βιώσιμων Κοινωνικών Επιχειρήσεων. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 (09.00-17.00), στην Αθήνα (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου ακαδημαϊκοί, λήπτες αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, εμπειρογνώμονες, επενδυτές και κοινωνικοί επιχειρηματίες, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα μοιραστούν καλές πρακτικές για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα. Το Συνέδριο πλαισιώνεται από Παράλληλο Πρόγραμμα, με τρία θεματικά workshops σχετικά με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. 

Το Συνέδριο "Επιχειρώντας Αλλιώς" και τα Βραβεία Social Business Excellence Awards 2014 πραγματοποιούνται με τη χορηγία και υποστήριξη σημαντικών φορέων και εταιριών, όπως Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού/ΕΟΤ,  Ελληνικά Πετρέλαια, ATHEXGroup/Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, ΒΙΑΝΕΞ AE, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς /OΛΠ AE, SANOFI,  Interamerican, Coco-Mat, ΕQA Hellas, ΙΑΠΕΤΟΣ, Greek Geeks, Run Communications, Δικηγορικό Γραφείο Μπρούστας και Συνεργάτες, Basement Productions και Mentoring ΑΕ, Hytra. Τα βραβεία έχουν φιλοτεχνηθεί από τη διεθνούς φήμης γλύπτρια κα Αγγέλικα Κοροβέση.

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.social-business-conference.gr ή να επικοινωνήσετε με την κα Φάνη Μουστάκα στο τηλ.: 2155605 215.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (www.ekt.gr) αποτελεί επιστημονική εγκατάσταση εθνικής χρήσης στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Ως υποδομή εθνικής εμβέλειας, το ΕΚΤ έχει θεσμικό ρόλο τη συλλογή, οργάνωση και διάχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής πληροφορίας, εντός και εκτός της χώρας. Παράλληλα, παρέχει πληροφόρηση για θέματα έρευνας & καινοτομίας, και υποστηρίζει τη συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.  

Με διαρκή παρουσία στην ελληνική επιστημονική κοινότητα από το 1980, το ΕΚΤ αξιοποιεί τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, σε συνδυασμό με σύγχρονες επιχειρησιακές μεθόδους, ώστε να αναπτύσσει καινοτόμες δράσεις, προσανατολισμένες στην ενίσχυση της ανοικτής πρόσβασης σε ψηφιακό περιεχόμενο επιστήμης και πολιτισμού. Για τον σκοπό αυτό συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς παραγωγής έγκριτου περιεχομένου, όπως βιβλιοθήκες, αρχεία, μουσεία, ερευνητικά κέντρα.  

Tο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης υποστηρίζει ενεργά την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas και ως Εθνικό Σημείο Επαφής για ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

Το Enterprise Europe Network - Hellas
Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008 και περιλαμβάνει πλέον 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. Υποστηρίζει περισσότερες από 2 εκατ. επιχειρήσεις ανά έτος σε θέματα διεθνούς εμπορίου, τεχνολογικών συνεργασιών και πρόσβασης σε χρηματοδότηση. 

Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas (www.enterprise-hellas.gr) αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.


* Διευθύνσεις στο Διαδίκτυο 
- Βραβεία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας - Social Business Excellence Awards  2014: http://www.social-business-awards.gr.
- 2ο Συνέδριο "Επιχειρώντας Αλλιώς": http://www.social-business-conference.gr.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved