ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η εγκύκλιος για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Proslipsis.gr | Αθήνα 10.11.2014, 12:09

Εκδόθηκε και τίθεται από σήμερα σε ισχύ η εγκύκλιος για τη ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και σε 100 δόσεις. 

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, η νέα ρύθμιση αφορά οφειλές στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ έως και τη μισθολογική περίοδο του Αυγούστου 2014 και στον ΟΑΕΕ έως και την περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου 2014. 

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλέτες με συνολικά χρέη μόνο προς τα ασφαλιστικά ταμεία έως 1.000.000 ευρώ. Οι δόσεις είναι από 0 έως 100 για οφειλές έως 15.000 ευρώ και έως 72 για οφειλές πάνω από 15.000 ευρώ. 

Στις προσαυξήσεις προβλέπονται εκπτώσεις, που κυμαίνονται από 20% στην περίπτωση που η οφειλή πληρωθεί σε 100 δόσεις μέχρι και 100% για εφάπαξ καταβολή. 

Εκτός ρύθμισης βγαίνουν όσοι καθυστερήσουν να πληρώσουν δύο δόσεις. Ωστόσο, θα έχουν δεύτερη ευκαιρία υπαγωγής στη ρύθμιση αν την χάσουν για λόγους ανωτέρας βίας και μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο από την ένταξη. Στους πρώτους έξι μήνες, προβλέπεται ότι όλες οι δόσεις αλλά και το σύνολο των τρεχουσών υποχρεώσεων θα πρέπει να πληρώνονται κανονικά.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών είτε στα κατά τόπους υποκαταστήματα των ασφαλιστικών ταμείων. © Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved