ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αδειοδότηση των αλιέων με βιντζότρατα

Proslipsis.gr | Αθήνα 22.12.2014, 19:23

Την αδειοδότηση των αλιέων με βιντζότρατα από τη 1η Ιανουαρίου 2015 και για ένα εξάμηνο και μόνο για ερευνητικούς σκοπούς, προβλέπει απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Καρασμάνη.

Η ειδική άδεια θα χορηγείται με αίτηση των ενδιαφερομένων στη Γενική Διεύθυνση Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κατά το υπουργείο, με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται το αίτημα για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αλιείας με βιντζότρατα το οποίο ήδη έχει υποβληθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς θα επικαιροποιηθούν και θα συλλεχθούν με τη συνδρομή των αλιέων τα απαραίτητα επιστημονικά στοιχεία. 

Η αλιεία με το συγκεκριμένο εργαλείο, έχει στην ουσία σταματήσει τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια, με αποτέλεσμα οι αλιείς να έχουν χάσει το εισόδημά τους και το συγκεκριμένο παραδοσιακό εργαλείο της βιντζότρατας να κινδυνεύει να εξαφανιστεί. 

Για την άρση του αδιεξόδου και προκειμένου να εγκριθεί το Σχέδιο Διαχείρισης για την αλιεία με βιντζότρατα, προχώρησε και ολοκληρώθηκε μέσα σε σύντομο διάστημα, με εντολή του κ. Καρασμάνη η εφαρμογή σχεδίου αλιείας για ερευνητικούς σκοπούς που θα δώσει τη δυνατότητα στους αλιείς να επανέλθουν στις δουλειές τους και να αποκτήσουν σταδιακά το χαμένο τους εισόδημα. 

Οι αλιείς θα είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει το εν λόγω σχέδιο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η ειδική άδεια θα αφαιρείται. 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved