ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εγκύκλιος για το υπαίθριο εμπόριο

Proslipsis.gr | Αθήνα 12.1.2015, 23:45

Διευκρινιστική εγκύκλιο για ζητήματα φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας σχετικά με την ανανέωση αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου, πλανόδιου και στάσιμου, εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι διατάξεις του νόμου 4264/2014 « Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις » (ΦΕΚ 118/Α), όπως ισχύουν, οι οποίες διέπουν, μεταξύ των άλλων το υπαίθριο εμπόριο, πρέπει να εξετάζονται συνδυαστικά , όπως απαιτεί η υποχρέωση της χρηστής διοίκησης προς τον διοικούμενο . Σε  ό,τι αφορά την ανανέωση των αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου ισχύουν τα ακόλουθα: 

Οι απαιτήσεις της παραγρ. 5 του άρθρου 22 του ως άνω νόμου, για την κατάθεση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας πρέπει να εξετάζονται κατά περίπτωση. 

Ειδικότερα, ως προς την φορολογική ενημερότητα, ο διακανονισμός σε δόσεις των οφειλών του ενδιαφερομένου σε δόσεις και η προσκόμιση του εγγράφου διακανονισμού των οφειλών του, είναι στοιχείο που καλύπτει την απαίτηση της παραγρ. 5 του άρθρου 22 του ν. 4264/2014. 

Ως προς την ασφαλιστική ενημερότητα ισχύουν τα αντίστοιχα με την φορολογική ενημερότητα και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, και μόνο η επίδειξη του βιβλιαρίου ασφάλισης του ΟΓΑ, αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο ασφάλισής τους στον εν λόγω ασφαλιστικό  οργανισμό.   

Ακόμη, σε περιπτώσεις, όπου ασφαλισμένος λαμβάνει αναπηρική σύνταξη, δεν δύναται ο σχετικός ασφαλιστικός φορέας να εκδώσει ασφαλιστική ενημερότητα καθώς οι συνταξιούχοι δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές. 
Στις περιπτώσεις αυτές το απαιτούμενο στοιχείο για την ανανέωση της άδειας, ήτοι ασφαλιστική ενημερότητα σύννομα δεν προσκομίζεται, αρκεί σχετική βεβαίωση ότι, ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει σύνταξη.

Στην περίπτωση (γ) της παραγρ. 5 του άρθρου 22 του ίδιου νόμου, ήτοι περί υποβολής Υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 ότι, συνεχίζουν να συντρέχουν στο πρόσωπό του οι προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι, ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις της αρχικής χορήγησης, μπορούν να ενταχθούν και οι ανωτέρω σχετικές υποχρεώσεις, όπου λόγω μη έκδοσης των σχετικών βεβαιώσεων δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αποκλεισμός της ανανέωσης της σχετικής άδειας, η οποία είναι απαραίτητη για τον βιοπορισμό του κατόχου της και της οικογένειάς του.   


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved