ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συμφωνία για εξωδικαστική επίλυση διαφορών επιχειρηματιών

Proslipsis.gr | Αθήνα 21.1.2015, 16:17

Συνεργασία για τη διάδοση της εξωδικαστικής διαδικασίας της διαμεσολάβησης στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα υπέγραψαν μεταξύ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕΔΙΠ) υπέγραψαν σήμερα οι πρόεδροι των δύο φορέων Βασίλη Κορκίδη και Γιώργο Σταματογιάννη, αντίστοιχα.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας δίνει πολύ μεγάλη σημασία στον σχετικά νέο θεσμό της διαμεσολάβησης, όπου οι επιχειρηματίες και γενικότερα οι συμβαλλόμενοι που έχουν διαφορές καταφεύγουν σε έναν ανεξάρτητο, αμερόληπτο και διαπιστευμένο διαμεσολαβητή, προκειμένου να πετύχουν γρήγορη επίλυση της διαφοράς τους, με το συγκριτικά χαμηλότερο και συμφερότερο κόστος.

Το ΚΕΔΙΠ αποτελεί τον πρώτο πανελλαδικά φορέα κατάρτισης διαμεσολαβητών και έχει συσταθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) και τα άλλα δύο επιμελητήρια της πόλης του Πειραιά.

Στόχος της συνεργασίας είναι η προώθηση στον κόσμο της επιχειρηματικότητας αυτού του νέου θεσμού και η ανάδειξή του ως εναλλακτικού σε σχέση με τα δικαστήρια τρόπου επίλυσης των πάσης φύσεως συμβατικών αμφισβητήσεων.

«Είναι δεδομένο ότι τα πλεονεκτήματα του θεσμού της διαμεσολάβησης, τα οποία είναι κυρίως η εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων, η αποφυγή των δικαστικών καθυστερήσεων, η εγγύηση εμπιστευτικότητας και σε τελική ανάλυση η διατήρηση φιλικού κλίματος και η διαφύλαξη των επιχειρηματικών σχέσεων, θα φανούν ιδιαίτερα σημαντικά για τον εμπορικό κόσμο, αφού κύριο μέλημα των επιχειρηματιών είναι η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και η επέκταση των συναλλαγών τους και όχι η εμπλοκή σε μακροχρόνιες και εξουθενωτικές δικαστικές περιπέτειες και διαμάχες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

Τόσο η ΕΣΕΕ όσο και το ΚΕΔΙΠ μοιράζονται την αντίληψη ότι για την επιτυχία της διαμεσολάβησης και την εμπέδωσή της στην ελληνική αγορά και κοινωνία απαιτείται συντονισμός και συνεργασία, από τους φορείς τόσο της επιχειρηματικότητας όσο και της διαμεσολάβησης, ώστε να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του κοινού σκοπού. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αναλάβει να εργαστούν από κοινού για την προώθηση του νέου θεσμού επίλυσης διαφορών, δημιουργώντας διαύλους άμεσης και σταθερής επικοινωνίας μεταξύ τους και κοινών δράσεων για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των συμφωνημένων στόχων.

Με την συνεργασία του ΚΕΔΙΠ, ο θεσμός της διαμεσολάβησης θα επικοινωνηθεί από την ΕΣΕΕ στους εμπόρους και επιχειρηματίες μέσω και του «Δικηγόρου του Εμπόρου», δηλαδή της πρωτοβουλίας παροχής νομικής συμβουλευτικής υπηρεσίας της ΕΣΕΕ προς τον εμπορικό κόσμο, που λειτούργει ήδη από τον Οκτώβριο του 2014 με θετικές αποτιμήσεις.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved