ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αλλάζει το σύστημα προμηθειών του Δημοσίου

Proslipsis.gr | Αθήνα 10.2.2015, 11:57

Την αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος προμηθειών, που στηρίζεται στους πρόχειρους διαγωνισμούς, από ένα νέο σύστημα που θα ονομάζεται "e-catalogues", ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

Με το παραπάνω σύστημα ελπίζεται ότι θα περιορισθεί η σπατάλη, που όπως είπε ο υπουργός καλά κρατεί: «Δήμοι εξακολουθούν να αγοράζουν ακριβά υλικά, ακολουθώντας τις απαρχαιωμένες διαδικασίες, που προβλέπονται στο πλαίσιο των πρόχειρων διαγωνισμών, που καλύπτουν το εύρος από 20 έως 60 χιλιάδες ευρώ».

Η νέα μέθοδος προμηθειών (e-catalogues) θα χρησιμοποιείται σε διαγωνισμούς έως 60 χιλιάδες ευρώ. Θα είναι δεσμευτική για όλους τους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως και τους Φορείς, στους οποίους δίνονται επιδοτήσεις ή εγγυήσεις. Υπόδειγμα διακήρυξης είναι στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας και σύντομα θα είναι στη διάθεση των φορέων. 

Για τους διαγωνισμούς άνω των 60 χιλιάδων ευρώ, θα αναζητηθούν σύγχρονες διαδικασίες, στο πλαίσιο του συστήματος των ηλεκτρονικών προμηθειών, σε συνεργασία με τα άλλα υπουργεία. 

«Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος προμηθειών της χώρας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της συνολικής δαπάνης έως και 25%, βάσει παλαιότερων εκθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», επεσήμαντε ο κ. Μάρδας.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved