ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Παράταση για τις άδειες πωλητών λαϊκών αγορών Αττικής

Proslipsis.gr | Αθήνα 3.3.2015, 19:36

Έγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Περιφέρεια Αττικής η εξαμηνιαία παράταση ανανέωσης των αδειών των επαγγελματιών πωλητών των λαϊκών αγορών, μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2015. Η παράταξη «Αττική» απείχε από τη διαδικασία ψηφοφορίας. 

Εισηγούμενος το θέμα ο αρμόδιος Εντεταλμένος Σύμβουλος, Στυλιανός Κοροβέσης, τόνισε: «Ο όγκος των αιτήσεων που δεχόμαστε είναι πολύ μεγάλος, ο έλεγχος των υποβληθέντων δικαιολογητικών είναι εξαιρετικά χρονοβόρος, τα προβλήματα που προκύπτουν πολλαπλά και χρήζουν εξέτασης κατά περίπτωση. Επίσης, σε συνδυασμό με την κατάργηση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθηνών την 31/12/2014, τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, με την επακόλουθη αδυναμία στελέχωσης της νεοσυσταθείσας Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών και προκειμένου η υπηρεσία μας να μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των ενδιαφερομένων, είναι απαραίτητη η παράταση αυτή. Η κατάσταση δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο με το Προεδρικό Διάταγμα που ποτέ δεν ήρθε». 

Ο κ. Κοροβέσης αρχικά ζήτησε τη συναίνεση του Σώματος για τρίμηνη παράταση, ενημερώνοντας όμως παράλληλα ότι η Ομοσπονδία των Επαγγελματικών Πωλητών Λαϊκών Αγορών έχει αποστείλει έγγραφο με το οποίο αιτείται εξαμηνιαίας παράτασης. 

Από την παράταξη «Αττική», ο Γιάννης Σμέρος τόνισε: «Αντιλαμβανόμενοι τον όγκο των αιτήσεων και των δικαιολογητικών που απαιτούνται συμφωνούμε με την παράταση», επισημαίνοντας όμως ότι «αυτή δεν θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα. Αυτό που χρειάζεται είναι η τροποποίηση του σχετικού Νόμου».

«Προφανώς συμφωνούμε με την παράταση αλλά εμείς ως Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορούμε να πάρουμε μια τέτοια απόφαση για την οποία απαιτείται η τροποποίηση του νόμου» επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Καράμπελας, από την ίδια παράταξη, προσθέτοντας: «Το Συμβούλιό μας δεν νομοθετεί. Κακώς ήρθε το θέμα αυτό τόσο από τη Διοίκηση, όσο και από την Υπηρεσία. Αυτό που μπορούμε να αποφασίσουμε είναι να ζητήσουμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο την τροποποίηση του Νόμου με παράταση», ενώ κλείνοντας πρότεινε στην επικείμενη αναθεώρηση του Νόμου του ‘Καλλικράτη’ να δοθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο η δυνατότητα να νομοθετεί σε θέματα αρμοδιότητάς του.

«Να αποδεχθούμε την πρόταση της Ομοσπονδίας και να προχωρήσουμε σε εξαμηνιαία παράταση» πρότεινε η κυρία Αλεξάνδρα Μπαλού από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» προσθέτοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα ανοίξει το δρόμο και σε πανελλαδικό επίπεδο για αντίστοιχες παρατάσεις. 

Μια συνολική ενημέρωση για την πορεία του σχεδίου Νόμου σχετικά με τις λαϊκές αγοράς, ζήτησε ο εκπρόσωπος της παράταξης «180ο - η Αττική αλλάζει πρόσωπο», Πάρις Ευαγγελίου, ο οποίος τόνισε ότι η Περιφερειάρχης Αττικής είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σχετικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved