ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΒΕΑ: Θετική η νέα ρύθμιση οφειλών

Αθήνα 16.3.2015, 17:52

Θετική εξέλιξη για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα μέσα στην κρίση χαρακτηρίζει η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας το προωθούμενο από την Κυβέρνηση νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών. Παράλληλα όμως επισημαίνει ότι υπάρχουν κενά και ελλείψεις για τα οποία εάν ληφθεί εγκαίρως μέριμνα και βελτιωθούν ορισμένες παράμετροι, τότε η νέα ρύθμιση θα αποδώσει τα μέγιστα.

Ειδικότερα το ΒΕΑ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει όχι μόνο να επιμείνει στην εφαρμογή, αλλά και να βελτιώσει τη ρύθμιση που μπορεί να δώσει ανάσες σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων. 

Συγκεκριμένα όσον αφορά στις ρυθμίσεις προς το Δημόσιο θα πρέπει:
- Να υπάρξει πρόβλεψη για συμψηφισμό των οφειλών δημοσίου και ιδιωτών.
- Να τεθεί κάποιο εισοδηματικό κριτήριο, ανάλογα με το ύψος της οφειλής που μπορεί να καταβάλλει ο οφειλέτης.
- Στην περίπτωση τμηματικής καταβολής να μειωθεί το κατώτατο όριο της πρώτης δόσης από το δεκαπλάσιο στο πενταπλάσιο τουλάχιστον.
- Να προβλεφθεί επιπλέον μείωση (π.χ. 5%) ως bonus στις συνεπείς επιχειρήσεις.

Σε ότι αφορά στη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών, η Διοίκηση του ΒΕΑ τονίζει ότι θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και μια σειρά παράμετροι όπως:
- Το ύψος της ελάχιστης τρέχουσας εισφοράς παραμένει υψηλό και ο περιορισμός της μείωσης 3 ασφαλιστικών κατηγοριών δεν καλύπτει τις ανάγκες των οφειλετών.
- Θα πρέπει να προβλεφθεί κεφαλαιοποίηση των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών οφειλών, δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα για μεταφορά ασφαλιστικού χρόνου στο τέλος του ασφαλιστικού βίου.
- Θα πρέπει να ρυθμιστούν θέματα που αφορούν σε οφειλέτες που βρίσκονται σε αδυναμία συνταξιοδότησης εξαιτίας των οφειλών π.χ. αύξηση του ποσού οφειλής που μπορεί να παρακρατηθεί από τη σύνταξη του οφειλέτη από 20.000 σε 30.000 ευρώ.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved