ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μεγάλη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τεχνολογικές συμπράξεις
 

Αθήνα 23.4.2015, 12:08

Περισσότεροι από 90 φορείς απΆ όλη την Ελλάδα παίρνουν μέρος στον 1ο Διαγωνισμό «Συνεργάζομαι», το νέο θεσμό που ενθαρρύνει τις συνεργασίες μεταξύ βιομηχανικών φορέων, όπως είναι οι Εταιρείες Πληροφορικής και οι Βιομηχανίες και των Ερευνητικών Οργανισμών (Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα), στο πλαίσιο του 2ου Technology Forum της Θεσσαλονίκης.

Κατά τους διοργανωτές, στόχος του διαγωνισμού είναι να δώσει κίνητρα για Τεχνολογικές Συμπράξεις, ώστε να επιτευχθεί μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των φορέων και να αναπτυχθούν, με αποδοτικό τρόπο, νέα - καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Ο στόχος αυτός αποτελεί και τον πυρήνα της στρατηγικής ευφυούς εξειδίκευσης που προωθείται από την ΕΕ για την περίοδο 2014 - 2020 και υλοποιείται σε εθνικό επίπεδο από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Συνολικά από τα τέλη Δεκεμβρίου 2014 μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2015 υποβλήθηκαν 23 συνεργασίες (τεχνολογικές συμπράξεις). Οι τρεις καλύτερες εξ αυτών θα αναδειχθούν από Ειδική Επιτροπή (αποτελούμενη από 27 αξιολογητές) που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό, προκειμένου να βραβευτούν στις 8 Μαΐου κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του 2ου Technology Forum που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Tα βραβεία για τις τρεις καλύτερες συνεργασίες συνοδεύονται και με χρηματικά έπαθλα 2.000, 1.000 και 500 ευρώ.

Οι 23 συμμετοχές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών συνεργασιών, όλες στο αντικείμενο των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Το πλαίσιο  του διαγωνισμού «Συνεργάζομαι» έχουν καθορίσει από κοινού οι διοργανωτές του διαγωνισμού.

Διοργανωτές του 1ου «Συνεργάζομαι» και του 2ου Technology Forum είναι ο Σύνδεσμος Εταιριών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης  (ΕΚΕΤΑ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος  (ΣΕΒΕ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας  (ΠΑΜΑΚ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ). Οι δύο θεσμοί τελούν υπό την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ) και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και υπάρχει ενεργός συμμετοχή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (IHU). Το φετινό Technology Forum υποστηρίζεται και από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός επιβράβευσης «Συνεργάζομαι» αντανακλά το πνεύμα και την φιλοσοφία του Technology Forum και των διοργανωτών του καθότι είναι η πρώτη φορά που τόσοι σημαντικοί φορείς της Βόρειας Ελλάδας συμπράττουν σε μια τέτοια διοργάνωση. Κοινός σκοπός των δύο διοργανώσεων είναι η ενίσχυση της Εξωστρέφειας, της Έρευνας και της Καινοτομίας, οι καθοριστικότεροι παράγοντες για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων ,την αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης. Ειδικότερα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας καθώς και την συνδρομή στην αναζήτηση χρηματοδότησης, θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία του οργανισμού Enterprise Greece, ο οποίος θα συμμετάσχει στην εκδήλωση.

Στο 2ο Τechnology Forum (www.technology-forum.eu) συμμετέχουν επίσης μεγάλες εταιρίες των Τεχνολογιών της Πληροφορίας, της Επικοινωνίας (μεταξύ αυτών Microsoft Hellas, Oracle) και της Βιομηχανίας, ενώ έχουν προσκληθεί κι εκπρόσωποι της κυβέρνησης.

* Στον συνημμένο αρχείο θα βρείτε κατάλογο με το σύνολο των συμμετοχών που υποβλήθηκαν στο «Συνεργάζομαι».


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Κατάλογος συμμετοχών (αρχείο pdf 77 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved