ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Παράταση και για οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες την 1η Απριλίου

Αθήνα 29.4.2015, 20:06


Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε επίσημα την παράταση της προθεσμίας ρύθμισης οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, πλην ΝΑΤ, μέχρι 2 Ιουνίου 2015. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν ασφαλιστικές οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες την 1η Απριλίου 2015. Ειδικά για ληξιπρόθεσμες οφειλές υπέρ του πρώην ΟΠΑΔ, η αίτηση για υπαγωγή υποβάλλεται έως και την 30 Ιουνίου 2015.

Τα παραπάνω προβλέπονται με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Προϋπόθεση για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1 Απριλίου 2015 και εφεξής.  Στην ρύθμιση δύναται να υπαχθούν μετά από αίτησή τους και οφειλές προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, που αφορούν επιστροφές παροχών και ενοίκια ακινήτων, συνολικού ύψους έως 1.500.000 ευρώ.

Ειδικότερα για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, η αίτηση υποβάλλεται άπαξ στην παρούσα ρύθμιση, η δε ρύθμιση απόλλυται σε περίπτωση:
- Μη καταβολής τρεχουσών εισφορών.
- Καθυστέρησης πέραν του ενός μηνός, τριών δόσεων της ρύθμισης ανά 12μηνο προγράμματος ρύθμισης. Οι πέραν της μιας δόσης καθυστερούμενες δόσεις της ρύθμισης προσαυξάνονται με επί πλέον επιτόκιο 0,25% μηνιαίως.

Υπενθυμίζεται, ότι ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων μπορεί να φτάσει μέχρι τις 100, με ελάχιστο ποσό καταβολής τα 50 ευρώ, ενώ ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων χορηγείται έκπτωση επί των προσαυξήσεων και των πρόσθετων τελών.

Ειδικότερα προβλέπεται έκπτωση 100% για εφάπαξ καταβολή της οφειλής, 80% για ρύθμιση έως 36 δόσεις, 70% για ρύθμιση από 37 έως 50 δόσεις, 60% για ρύθμιση από 51 έως 72 δόσεις και τέλος, 50% για ρύθμιση από 73 έως 100 δόσεις.

Πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται επαρκώς για τις προϋποθέσεις, τους όρους και τη διαδικασία υπαγωγής στη νέα ρύθμιση μέσα από τις ιστοσελίδες των ασφαλιστικών φορέων: ΙΚΑ http://www.ika.gr, ΟΑΕΕ https://www.oaee.gr, ΕΤΑΑ https://www.etaa.gr, ΟΓΑ http://www.oga.gr.

Για απορίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οφειλέτες μπορούν να απευθύνονται στο helpdesk στα τηλέφωνα 210-5291773 και 210-5291885 (που όπως μας μεταφέρουν αναγνώστες, δεν απαντάνε ποτέ).


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved