ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στο χρηματοδοτικό εργαλείο SME Instrument εντάχθηκε πρόταση της Atlantis Engineering ΑΕ

Αθήνα 30.5.2015, 04:34

Δεύτερη μεταξύ 713 προτάσεων στο χρηματοδοτικό εργαλείο SME Instrument, Phase-1, στην πρόσκληση του Δεκεμβρίου του 2014, επελέγη η ολοκληρωμένη πρόταση της Atlantis Engineering ΑΕ για την ανάπτυξη του mainDSS, ενός καινοτόμου Decision Support System που παρέχει Αξιολόγηση, Benchmarking και Προτάσεις βελτίωσης στα τεχνικά τμήματα (asset management) μιας εταιρείας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η προκήρυξη Open Disruptive Innovation (ICT-37) χρηματοδοτεί εξαιρετικά καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια, η υλοποίηση των οποίων εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα ή υπηρεσίες, με σημαντικές πιθανότητες εμπορικής επιτυχίας στη διεθνή αγορά και αποτελεί ένα από τα ανταγωνιστικότερα προγράμματα του Ορίζοντα 2020. 

Στην μεγάλη αυτή ελληνική επιτυχία συνέβαλαν ουσιαστικά  μια σειρά από συνεργασίες.  Καταρχήν, υπήρξε τεχνική καθοδήγηση και χρηματοδότηση από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στα πλαίσια της δράσης Eurostars (κ. Β. Γογγολίδης). Επίσης υπήρξε καθοδήγηση σχετικά με την υλοποίηση και ανάπτυξη του προϊόντος τόσο από την πλευρά του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (κ. Η. Αγιοβλασίτης) όσο και από την θερμοκοιτίδα i4G όπου είναι εγκατεστημένη η εταιρεία (κ. Θ. Προκοπίου). 

Πρέπει  επίσης να σημειωθεί η υποστήριξη του Συνδέσμου Εταιριών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας , για την καλύτερη προώθηση και την διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου.

Με στόχο την ανάπτυξη και εδραίωση του προϊόντος στην παγκόσμια αγορά, η εταιρεία συνεργάζεται με σημαντικές ευρωπαϊκές  εταιρείες του χώρου, την Σουηδική UTEK και την Πορτογαλική MIIT. Οι δύο εταιρείες συμβάλλουν με τεχνογνωσία κυρίως σε θέματα προτυποποίησης και προδιαγραφών αλλά ταυτόχρονα καλλιεργούνται κανάλια διανομής για την προώθηση του προϊόντος σε διεθνές επίπεδο.

Το mainDSS , το Διαλειτουργικό και ευφυές Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων για τη συντήρηση στο μεταποιητικό τομέα, είναι μία ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος που χρησιμοποιεί μια plug-in προσέγγιση έχοντας δυναμική διεπαφή με τις βάσεις δεδομένων των CMMS ώστε να ανακτά απαραίτητα δεδομένα τα οποία έχουν αποθηκευτεί για να οικοδομηθεί, η τρέχουσα κατάσταση της απόδοσης του τμήματος συντήρησης της εταιρείας. 

Οι φορείς που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση και ανάπτυξη του mainDSS ,τονίζουν ότι  «η ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και ειδικά στο χώρο της πληροφορικής, αλλά και οι συνέργειες προκειμένου να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία του κάθε φορέα, αποτελούν βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των εταιρειών του τόπου μας».


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved