ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Νέα εγκύκλιος για θέματα οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία

Αθήνα 20.7.2015, 07:17

Εγκύκλιο που εξειδικεύει τις διατάξεις του πρόσφατου νόμου 4331/2015 (Α΄69) για ασφαλιστικά θέματα, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας.

Με διατάξεις του παραπάνω νόμου (δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 69 A΄2015) ρυθμίζονται θέματα για την είσπραξη των απαιτήσεων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης (ΦΚΑ), τον συμψηφισμό οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης με απαιτήσεις έναντι αυτών, το ακατάσχετο των ποσών που καταβάλλονται υπέρ των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, την χορήγηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας σε Διοικητές ή Προέδρους των φκα, την αλληλέγγυα ευθύνη για οφειλές νομικού προσώπου ή νομικής οντότητας προς φκα και αλλά ειδικότερα θέματα.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης διατηρούν το δικαίωμα, και μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής, να εγγράφουν υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών, των συνυπόχρεων προσώπων ή των εγγυητών. Η εν λόγω διάταξη αφορά σε οφειλέτες άνω των 200.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων πάσης φύσεως τόκων και προσαυξήσεων, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί πριν από την υπαγωγή του οφειλέτη στη ρύθμιση, με την προϋπόθεση ότι η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη.

Περαιτέρω, διατηρούν το δικαίωμα μη χορήγησης αποδεικτικού ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος επΆ αυτού, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη. Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται βεβαίωση οφειλής αντί αποδεικτικού ενημερότητας και αποδίδεται στο φορέα ποσό μέχρι του ύψους της οφειλής.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την εγκύκλιο.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved