ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Προς παράταση 18 μηνών στην ισχύ των αναπτυξιακών νόμων

Αθήνα 8.12.2015, 14:32

Παράταση 18 μηνών στην ισχύ των αναπτυξιακών νόμων θα δώσει η κυβέρνηση. Παράλληλα, θα δώσει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις που δεν θα έχουν καταθέσει αίτημα παράτασης έως τον Ιούνιο του 2016 να αναπροσαρμόσουν το αρχικό επενδυτικό τους σχέδιο.

Τα παραπάνω απάντησε ο υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκης σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του κ. Κωνσταντινόπουλου, ο υπουργός ανακοίνωσε:

1. Την παράταση των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων: Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα δώσει στους αναπτυξιακούς νόμους παράταση 18 μηνών, από 1/1/2016 έως τα μέσα του 2017, που θα αφορά όλες τις επενδύσεις. Σε αυτό θα ενταχθούν οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει σχετικό αίτημα, έχουν ολοκληρώσει το 50% του έργου ή εντός εξαμήνου θα καταθέσουν αίτημα για την ολοκλήρωσή του.

2. Την εξυγίανση των προγραμμάτων: Για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση της εξυγίανσης των έργων που έχουν υπαχθεί στους παλαιούς αναπτυξιακούς νόμους, λόγω έλλειψης προσωπικού της αρμόδιας υπηρεσίας, ο Βουλευτής Αρκαδίας πρότεινε να χρησιμοποιηθούν εξωτερικοί ελεγκτές με κόστος που θα επιβαρύνει τους επενδυτές. Ο κ.Σταθάκης απάντησε σχετικά με τη διαδικασία εξυγίανσης πως οι επιχειρήσεις που δεν θα έχουν καταθέσει αίτημα παράτασης έως τον Ιούνιο του 2016, θα απενταχθούν αυτόματα, έχουν όμως μία ευκαιρία, αν επιθυμούν να αναπροσαρμόσουν το αρχικό επενδυτικό τους σχέδιο. Παράλληλα, ο Υπουργός δεσμεύθηκε για τη γρήγορη ολοκλήρωση και αποπληρωμή. Επιπλέον, δήλωσε πως για τη γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών, θα προστεθούν 200 αξιολογητές στους ήδη υφισταμένους – μηχανικούς του ΤΕΕ και οικονομολόγους του ΟΕΕ – καθώς και πως θα προχωρήσει στην ενίσχυση και αναβάθμιση της αρμόδιας υπηρεσίας.

3. Τη χρηματοδότηση των “ζωντανών” επενδύσεων: Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επανέφερε την πρότασή του – η οποία βρίσκει σύμφωνη τόσο την Ένωση Περιφερειών όσο και τα Επιμελητήρια – για την αξιοποίηση των πρώτων 500 εκ. ευρώ που θα εισρεύσουν στη χώρα από τη Συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), τονώνοντας την εγχώρια επιχειρηματικότητα και συντηρώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ο κ. Σταθάκης υποδέχθηκε θετικά τις προτάσεις και δεσμεύθηκε να τις αξιολογήσει άμεσα και να ενημερώσει τους βουλευτές για τη χρηματοδότηση.

* Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=mltV-N0Qtlo&feature=youtu.be.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved