ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Επιχειρηματική συνεργασία Ελλάδας - Αιγύπτου σε ενέργεια, logistics, κατασκευές και τρόφιμα

Αθήνα 8.12.2015, 23:34

Ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, των logistics, των κατασκευών, των τροφίμων, όπως και άλλων εξαγωγικών κλάδων, αναζήτησαν οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών, στο πλαίσιο της δεύτερης Συνάντησης του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας–Αιγύπτου, που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και Συμπρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αιγύπτου, Γιάννης Γιώτης τόνισε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται μια μακρά ιστορία επιχειρηματικών συνεργασιών. Με εμπροσθοφυλακή κορυφαίες επιχειρήσεις έχουν δημιουργήσει ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς, κτισμένους στην αμοιβαία κατανόηση. Στο σημείο αυτό, ο κ. Γιώτης παρέθεσε στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η Αίγυπτος ήταν πάντα στις προτεραιότητες των ελληνικών επιχειρηματικών σχεδίων. Ενδεικτικά, όπως σημείωσε, το 2014, οι ελληνικές εξαγωγές προς την Αίγυπτο κατέγραψαν αύξηση 27,3% σε σχέση με το 2013, φτάνοντας τα 755 εκατ. ευρώ. Από την άλλη, οι ελληνικές εισαγωγές σημείωσαν αύξηση 45,6%, φτάνοντας τα 840 εκατ. ευρώ, ενώ ο  όγκος του διμερούς εμπορίου αυξήθηκε κατά 36,3% σε σχέση με το 2013 και 102% σε σχέση με το 2012. Ο κ. Γιώτης επισήμανε επίσης ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα μπορούν να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η φίλη χώρα της Αιγύπτου, διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στα μεγάλα έργα που σχεδιάζει η αιγυπτιακή κυβέρνηση όπως το Σουέζ, το Χρυσό Τρίγωνο και η Νέα Πρωτεύουσα.  

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 80 επιχειρηματικές συναντήσεις και εξετάσθηκαν σχέδια επιχειρηματικών συνεργασιών, με βασικούς εισηγητές τους Eng. Magd ElDin El Manzalawi, EBA Board Member & Energy Committee Chairman,  Tarek Hashem, Assistant General Manager Promotion, Marketing & Market, Research - General Authority for Economic Zone Suez Canal και από ελληνικής πλευράς τους κκ. Στάθη Νάτση, Executive Director, Overseas Business, TERNA S.A. κ. Νίκο Ροδόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας  Logistics. Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης ο κ.  Eng. Hani Berzi, Συμπρόεδρος, του Αιγυπτιακό-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved