ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συστήνεται επιτροπή για την ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Αθήνα 7.9.2016, 23:52

Στη σύσταση διυπουργικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Εγχώριας Φαρμακοβιομηχανίας, με αντικείμενο την υλοποίηση και εξειδίκευση του Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη του κλάδου της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας με στόχο την ανάπτυξη του ανωτέρω κλάδου, την εξωστρέφεια του και τη μείωση της τιμής των φαρμάκων, προχωρά η κυβέρνηση.

Στην επιτροπή μετέχουν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ως Πρόεδρος, με αναπληρώτρια του την αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ο υπουργός Υγείας και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα έρευνας και τεχνολογίας.

Η επιτροπή συγκαλείται από τον Πρόεδρο, ο οποίος καθορίζει και την ημερήσια διάταξη. Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής μπορεί να καλούνται να συμμετάσχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου και άλλοι Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί, Υφυπουργοί, διοικητές νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα, δημόσιοι λειτουργοί ή υπάλληλοι του δημοσίου τομέα γενικά, εμπειρογνώμονες και ιδιώτες, ανάλογα με το αντικείμενο των συζητήσεων.

Η διυπουργική επιτροπή είναι αρμόδια για την προώθηση των επιλεγμένων μέτρων, δράσεων και ενεργειών που θα εξειδικευθούν εντός του Σχεδίου Δράσης για την υποστήριξη της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Ειδικότερα, η επιτροπή είναι αρμόδια για:
α) Τη χάραξη στρατηγικής και τον συντονισμό δράσεων για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη του κλάδου της Εγχώριας Φαρμακοβιομηχανίας, β) την αξιολόγηση όλων των στοιχείων, μελετών, εισηγήσεων και προτάσεων για τη στρατηγική ανάπτυξη της Εγχώριας Φαρμακοβιομηχανίας, γ) τον συντονισμό των συναρμοδίων Υπουργείων και την συμβολή στη διασφάλιση κάθε μέσου και πόρου, που είναι αναγκαία για την εφαρμογή του Σχεδίου, δ) την υποβολή σχετικών εισηγήσεων προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.).

Η επιτροπή υποβάλλει σε τακτά χρονικά διαστήματα έκθεση στον Πρωθυπουργό στην οποία αποτυπώνεται η δραστηριότητα της.

Γραμματειακή υποστήριξη στην Διυπουργική Επιτροπή παρέχει η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Στα μέλη της επιτροπής δεν καταβάλλεται οποιαδήποτε αμοιβή ή αποζημίωση.

Για τη λειτουργία της Επιτροπής εφαρμόζονται συμπληρωματικά οι διατάξεις του άρθρου 59 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved