ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΕΕ: Αυστηρότεροι έλεγχοι και απαιτήσεις ασφάλειας στα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Αθήνα 30.3.2017, 18:05

Δύο ευρωπαϊκούς κανονισμούς που θα καταστήσουν αυστηρότερες τις διαδικασίες πιστοποίησης και παρακολούθησης, διασφαλίζοντας την πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία και την ιχνηλασιμότητα των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, όπως τα εμφυτεύματα μαστού και ισχίου, θα ψηφίσει την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η νέα νομοθεσία θα αυστηροποιήσει τις ηθικές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις για πληροφόρηση που αφορούν τις διαγνωστικές ιατρικές συσκευές που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση εγκυμοσύνης και τα τεστ DNA. Και τα δύο νομοσχέδια έχουν ανεπισήμως συμφωνηθεί με το Συμβούλιο των υπουργών.
 
Με τους νέους κανονισμούς θα ενισχυθεί η παρακολούθηση μετά την κυκλοφορία ενός προϊόντος στην αγορά, ώστε να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται ταχύτερα τα έκτακτα προβλήματα. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τα εμφυτεύματα στήθους PIP, πολλές γυναίκες δεν γνώριζαν εάν είχαν λάβει κάποιο από τα ελαττωματικά εμφυτεύματα. Ο νέος κανονισμός θα εισαγάγει ένα μοναδικό σύστημα αναγνώρισης του προϊόντος  (Unique Device Identification) το οποίο θα διασφαλίζει τον εντοπισμό των προϊόντων και των ασθενών στους οποίους έχουν χρησιμοποιηθεί.

Οι νέοι κανονισμοί προβλέπουν επίσης τη διενέργεια έκτακτων επιθεωρήσεων των εγκαταστάσεων των κατασκευαστών, αφότου τα προϊόντα έχουν τοποθετηθεί στην αγορά, αυστηρότερους ελέγχους των «κοινοποιημένων οργανισμών», οι οποίοι αξιολογούν τη συμμόρφωση των προϊόντων με τα πρότυπα, και ενίσχυση της υποχρέωσής τους να απασχολούν άτομα με ιατρική εξειδίκευση, καθώς και μία πρόσθετη διαδικασία ελέγχου των προϊόντων υψηλού κινδύνου, όπως είναι τα εμφυτεύματα και τα τεστ για το AIDS.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved