ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συζήτησαν για τη μελισσοκομία

Αθήνα 21.4.2017, 15:02

Τους άξονες του Νέου Εθνικού Προγράμματος Μελισσοκομίας συζήτησε χθες σε συνάντησή του με τους επιστημονικούς φορείς ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Τσιρώνης.

Χθες 20 Απριλίου, παρουσία του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, έγινε ευρεία σύσκεψη στο κεντρικό κτήριο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,  με την συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των επιστημονικών φορέων της χώρας που ασχολούνται με την έρευνα στο θέμα της μελισσοκομίας, με σκοπό να συζητηθούν οι άξονες του Νέου Εθνικού Προγράμματος Μελισσοκομίας. Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαστηρίων Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Βορείου και Νοτίου Ελλάδας, του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Χημείου του Κράτους. 

Η συζήτηση προσανατολίστηκε κατΆ αρχάς στις δράσεις του νέου Προγράμματος Μελισσοκομίας ετών 2017-2019, ενώ συζητήθηκαν θέματα όπως ο ρόλος των εποπτών των Κέντρων Μελισσοκομίας,  η σύνδεση των Κέντρων Μελισσοκομίας με τα ερευνητικά κέντρα, η αναμόρφωση του ηλεκτρονικού δικτύου Μελισσοκομίας (melinet) και η χρηματοδότησή του, η παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης στους μελισσοκόμους, ο τρόπος επιτήρησης των εισβολών στις κυψέλες, η έρευνα στις ασθένειες των μελισσών, ο συντονισμός των εθνικών εργαστηρίων για τη πρόληψη των ασθενειών, η χρήση σκευασμάτων για τη θεραπεία και η σημασία του βιολογικού τρόπου καταπολέμησής τους, η δημιουργία μηχανισμού ελέγχου των τιμών των σκευασμάτων, η χρήση των ερευνητικών αποτελεσμάτων για τη πρόληψη των μελιτοεκκρίσεων, η ανάγκη ανάλυσης όλων των φυσικών και οργανοληπτικών στοιχείων του μελιού και η προτεραιότητα στα εθνικά διαπιστευμένα εργαστήρια.

Οι επιστημονικοί φορείς δεσμεύτηκαν να αποστείλουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους προκειμένου να δημιουργηθούν οι άξονες και το περιεχόμενο ενός στρατηγικού εθνικού προγράμματος για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας. Η συζήτηση με τους επιστημονικούς φορείς θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ομάδων εργασίας που θα επεξεργαστούν τις επιμέρους προτάσεις των φορέων. Όπως ανέφερε, η Μελισσοκομία μπορεί να αποτελεί μικρό μέρος της εθνικής οικονομίας αλλά είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της στην ισορροπία του περιβάλλοντος με την τεράστια συμβολή της στην επικονίαση των φυτών. Η νέα πολιτική του Υπουργείου επιθυμεί να συνδυάσει τον οικονομικό και περιβαλλοντικό της ρόλο προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ποιοτικότερης παραγωγής του ελληνικού μελιού. 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved