ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πράξη: Αναβάθμιση και αξιοποίηση της παρεχόμενης οικονομικής πληροφόρησης από τους ΟΤΑ

Proslipsis.gr | Αθήνα 27.2.2018, 20:42

«Αναβάθμιση και αξιοποίηση της παρεχόμενης οικονομικής πληροφόρησης από τους ΟΤΑ» τιτλοφορείται πράξη που υπέγραψε χθες ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Ιωαννίδης.

Η πράξη, συνολικού προϋπολογισμού 422.289 ευρώ, έχει δικαιούχο την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Εσωτερικών και ως αντικείμενο την αναβάθμιση/βελτιστοποίηση του Κόμβου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών ο οποίος, αποτελεί ένα εργαλείο με πολλαπλές, σημαντικές λειτουργίες. Ενδεικτικά: 

• Χρησιμοποιείται για την αυτοματοποιημένη συλλογή, μετασχηματισμό, προβολή μέσω δυναμικών αναφορών και διάθεση προς τρίτους φορείς των οικονομικών στοιχείων των Δήμων, των Περιφερειών καθώς και των λοιπών φορέων της Αυτοδιοίκησης (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ).
• Αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΥΠΕΣ, προκειμένου να επιτελέσει τις αρμοδιότητές της διαβίβασης αξιόπιστων δημοσιονομικών στοιχείων στο Υπ. Οικονομικών, του ελέγχου της μη συσσώρευσης νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών και της εν γένει παρακολούθησης των προϋπολογισμών των ΟΤΑ. 
• Τροφοδοτεί με στοιχεία τις διαδικασίες εξέτασης της ρεαλιστικότητας των προϋπολογισμών και της παρακολούθησης της δημοσιονομικής στοχοθεσίας των ΟΤΑ.
• Αποτελεί εργαλείο για την άσκηση του ελεγκτικού ρόλου οργάνων όπως, ο Ελεγκτής Νομιμότητας, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης και η Οικονομική Επιθεώρηση του υπουργείου Οικονομικών. 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved