ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πιστοποίηση 11 επί πλέον φυτοϋγειονομικών ελεγκτών για τη στήριξη των εξαγωγών

Proslipsis.gr | Αθήνα 21.12.2021, 13:30

Στην πιστοποίηση ένδεκα (11) επί πλέον φυτοϋγειονομικών ελεγκτών από USDA/APHIS για την ενίσχυση των εξαγωγών φρέσκων φρούτων στην αγορά των ΗΠΑ, προχώρησε το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ.

Η χώρα μας εξάγει στις ΗΠΑ ακτινίδια, σταφύλια, εσπεριδοειδή και ρόδια.  Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξαγωγή τους είναι να υπόκεινται σε ψυχρή μεταχείριση (coldtreatment), βάσει εγκεκριμένων πρωτοκόλλων της αρμόδιας φυτοϋγειονομικής υπηρεσίας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Τα πρωτόκολλα εφαρμόζονται κι επισήμως από φυτοϋγειονομικούς ελεγκτές της χώρας μας, εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους από το USDA/APHIS.

Ο αριθμός των Ελλήνων φυτοϋγειονομικών ελεγκτών που είναι πιστοποιημένοι μετά την εκπαίδευση που έγινε στην Ελλάδα το 2016 από το USDA/APHIS δεν επαρκούσε πλέον για την κάλυψη των εξαγωγικών απαιτήσεων της χώρας.

Το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥΠΑΑΤ, αναγνωρίζοντας της ανάγκη για την εκπαίδευση – πιστοποίηση των φυτοϋγειονομικών ελεγκτών της χώρας μας πάνω στην διαδικασία της Ψυχρής Μεταχείρισης αλλά και για την στήριξη τωνελληνικών εξαγωγών νωπών φρούτων προς ΗΠΑ και άλλες χώρες (σημειώνουμε ότι η διαδικασία της ψυχρής μεταχείρισης απαιτείται και κατά την εξαγωγή ακτινιδίων και εσπεριδοειδών και σε άλλες χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα, Ταϊλάνδη, Κορέα, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κ.α), για την οριστική επίλυση του προβλήματος ήρθε σε επικοινωνία και συνεννόηση με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) και εξασφάλισε την εκπαίδευση επιπλέον φυτοϋγειονομικών ελεγκτών των Περιφερειακών Ενοτήτων (ΠΕ) της Χώρας, ώστε να μην υπάρξουν ξανά οι δυσάρεστες καταστάσεις της περυσινής περιόδου.

Στον ασφυκτικά λίγο χρόνο που είχε στην διάθεση του το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, καθώς και λόγω της δυσκολίας που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19, προχώρησε στην προετοιμασία καιυλοποίηση της εκπαίδευσης διαδικτυακά.

Με την εκπαίδευση πιστοποιήθηκαν συνολικά έντεκα (11) φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές της χώραςκαι ειδικότερα: 4 στην ΠΕ Πέλλας, 2 στην ΠΕ Ημαθίας, 1 στην ΠΕ Ιωαννίνων, 2 στην ΠΕ Καβάλας και 2 στην ΠΕ Θεσσαλονίκης.

Οι 11 νέοι πιστοποιημένοι ελεγκτές προστίθενται στους ήδη 24 πιστοποιημένους σε ολόκληρητη χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 35.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved