ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ενεργοποιείται το Πρόγραμμα Γεωργικών Συμβουλών
 

Proslipsis.gr | Αθήνα 29.12.2021, 13:18

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενεργοποιεί το πρόγραμμα Γεωργικών Συμβουλών, ύψους 80 εκατ. ευρώ. 

Με την δημοσιοποίηση του Μητρώου Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών (ΦΠΓΣ) από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση πρόσκλησης εντός του Ιανουαρίου και για την εφαρμογή του Συστήματος AKIS, το οποίο προβλέπεται ως προαπαιτούμενο από τη νέα ΚΑΠ. Το σύστημα AKIS συνδέει την έρευνα, την καινοτομία, την κατάρτιση και εκπαίδευση και το σύστημα Γεωργικών Συμβουλών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΟ Δήμητρα:

* Συνολικά 98 νομικά πρόσωπα και 14 ατομικές επιχειρήσεις πιστοποιήθηκαν και εγγράφονται στο ΦΠΓΣ του ΕΛΓΟ Δήμητρα, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης του 2ου κύκλου αιτήσεων των ενδιαφερομένων που υποβλήθηκαν έως 10.11.2021, στο πλαίσιο της αριθ. 17193/30.03.2021 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (πίνακας). Οι εν λόγω ΦΠΓΣ πληρούσαν κατά το χρόνο υποβολής των αιτήσεων τις απαιτήσεις της αριθ. 163/13692/01.02.2018 (267 B’) απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η πιστοποίηση είναι αορίστου διάρκειας τηρουμένων των υποχρεώσεων που απορρέουν από την προαναφερόμενη  απόφαση.
 
Στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ Δήμητρα www.elgo.gr είναι αναρτημένος ο οριστικός Πίνακας που περιλαμβάνει στοιχεία του Μητρώου για τις 112 πιστοποιημένες επιχειρήσεις. 

Διευκρινίζεται ότι, οι πιστοποιημένοι ΦΠΓΣ μπορεί να διαθέτουν και δευτερεύουσα/ες εγκατάσταση/εις, οι οποίες αποτυπώνονται στο Μητρώο. 
 
Από τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος www.agroadvisors.elgo.gr  προκύπτει ότι 466 πιστοποιημένοι και εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΕΛΓΟ Δήμητρα Γεωργικοί Σύμβουλοι, διαφόρων ειδικοτήτων, η πλειονότητα των οποίων είναι Γεωπόνοι ΠΕ και Τεχνολόγοι Γεωπονίας, απασχολούνται με πλήρη απασχόληση ή συμμετέχουν στους 112 ΦΠΓΣ, όπως φαίνεται στον Πίνακα 2.  
 
Επισημαίνεται, ότι οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ΦΠΓΣ οφείλουν να ενημερώνουν τον ΕΛΓΟ Δήμητρα για οποιαδήποτε αλλαγή των στοιχείων τους, εντός τριάντα ημερών ημερών από την έναρξη της μεταβολής. Σε περίπτωση μεταβολής των προϋποθέσεων πιστοποίησης του Φ.Π.Γ.Σ. λόγω αποχώρησης πιστοποιημένου Γ.Σ., ο ΦΠΓΣ οφείλει να ενημερώσει για τη μεταβολή και να προβεί εντός του ανωτέρου χρονικού διαστήματος σε αντικατάστασή του με άλλο πιστοποιημένο Γ.Σ. από το Μητρώο, έτσι ώστε να διατηρήσει τις προϋποθέσεις πιστοποίησής του. 

Τα αιτήματα τροποποίησης και τα σχετικά έγγραφα τεκμηρίωσης υποβάλλονται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος στο πεδίο με τίτλο «Αιτήματα τροποποίησης μετά την πιστοποίηση». 

Το Μητρώο θα επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα εφόσον προκύπτουν μεταβολές στα στοιχεία του. 
 
* Εντός του Ιανουαρίου 2022 θα οριστικοποιηθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αριθ. πρωτ. 39637/26.07.2021 2ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πιστοποίησή τους ως Γεωργικοί Σύμβουλοι (Γ.Σ.) και την εγγραφή τους στο Μητρώο του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η υλοποίηση του εισαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ακριβή ημερομηνία και τις λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος με μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας καθώς και με σχετικό Δελτίο Τύπου του Οργανισμού.  


ΠΙΝΑΚΑΣ 1 
Η γεωγραφική κατανομή ΦΠΓΣ 
(Ανά Περιφέρεια)

1. Βόρειο Αιγαίο 2
2. Κεντρική Μακεδονία 23
3. Ιόνια Νησιά 3
4. Πελοπόννησος 6
5. Δυτική Ελλάδα 13
6. Δυτική Μακεδονία 4
7. Νότιο Αιγαίο 1
8. Θεσσαλία 13
9. Στερεά Ελλάδα 4
10. Ήπειρος 4
11. Κρήτη 12
12. Ανατολική Μακεδονία -Θράκη 14
13. Αττική 13
ΣΥΝΟΛΟ 112


ΠΙΝΑΚΑΣ 2
Οι Γεωργικοί Σύμβουλοι ανά ειδικότητα σε ΦΠΓΣ

1. ΓΕΩΠΟΝΟΙ 343
2. ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ 66
3. ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ 29
4. ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ 4
5. ΓΕΩΛΟΓΟΙ 3
6. ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ 11
7. ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ 6
8. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 3
9. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ 1
ΣΥΝΟΛΟ 466

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πίνακα με τους φορείς Παροχής Γεωργικών Συμβουλών.


 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΠΓΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ 22 12 2021 (2).xlsx

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved