ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πιλοτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη των περιοχών Αργιθέας - Αγράφων (31/8/07)

 

Αθήνα 31.8.1007, 23:29
Την υλοποίηση πιλοτικού, Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της Αργιθέας και των Αγράφων του Νομού Καρδίτσας, που θα δίνει έμφαση στην επιχειρηματικότητα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Σχέδιο Ανάπτυξης Ορεινής Φθίνουσας Περιοχής, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με αυτή, το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη και την άρση της απομόνωσης της περιοχής, που είαι από τις πιο φτωχές στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Οι προτεινόμενες δράσεις εντάσσονται σε έξι βασικούς άξονες:
1. Πρόσβαση στα Ορεινά Κέντρα και Εσωτερικό Δίκτυο - Διασύνδεση.
2. Ορεινά Κέντρα Ανάπτυξης.
3. Εμπλουτισμός και Λειτουργική Ολοκλήρωση Κοινωνικών Υπηρεσιών.
4. Ανάπτυξη Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού.
5. Μετασχηματισμός Αγροτικής Δραστηριότητας.
6. Στήριξη Επιχειρηματικότητας και Βιοτεχνίας Ειδικών Μορφών.

Η υλοποίηση του Προγράμματος εντάσσεται στην Προγραμματική Περίοδο 2007−2013 και τα έργα πιστώνονται – χρηματοδοτούνται και εκτελούνται σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία και διαδικασία για τα Δημόσια Έργα.

Η χρηματοδότηση του Προγράμματος θα γίνει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που υλοποιούνται από Περιφέρειες, Υπουργεία και άλλους φορείς στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007−2013, του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου (Πρόγραμμα Πίνδος) και λοιπών πηγών χρηματοδότησης.

Για την υλοποίηση και παρακολούθηση του Προγράμματος συγκροτείται Επιτροπή Παρακολούθησης ως εξής:
* Πρόεδρος
Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αναπληρωτή το Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας του ΥΠΑΝ, ο οποίος συμμετέχει και ως μέλος της Επιτροπής.
* Μέλη:
- Νομάρχης Καρδίτσας με τον Αναπληρωτή του
- Προϊστάμενος Δ/νσης Δημοσίων Επενδύσεων Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τον αναπληρωτή του
- Προϊστάμενος Δ/νσης Ανάπτυξης και Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης με τον αναπληρωτή του
- Εκπρόσωπος ΤΕΔΚ Νομού Καρδίτσας.

Αρμοδιότητες της Επιτροπής Παρακολούθησης είναι:
- Η εξασφάλιση της σωστής εφαρμογής του Προγράμματος για την υλοποίηση των καθορισθέντων στόχων. Η μέριμνα για τη συμβατότητα των ενεργειών και των μέτρων με τις προτεραιότητες και τους στόχους του Προγράμματος.
- Ο καθορισμός των όρων που εξασφαλίζουν την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων του Προγράμματος.
- Η επιλογή και έγκριση των έργων που θα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα και ο καθορισμός της
πηγής χρηματοδότησης
- Η αξιολόγηση της εξέλιξης και της προόδου υλοποίησης του Προγράμματος καθώς και η μέριμνα για
την επιτάχυνση του ρυθμού της εφαρμογής του Προγράμματος.
- Η τροποποίηση του Προγράμματος για την επίτευξη των στόχων του
- Η συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και Όργανα.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης συνεδριάζει μετά από πρόσκληση του Προέδρου της τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Οι προσκλήσεις, η ημερήσια διάταξη και τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται για τις συνεδριάσεις διανέμονται από τον Πρόεδρο τουλάχιστον 15 ημερολογιακές μέρες πριν την σύγκλιση της Επιτροπής.

Προβλέπεται η δυνατότητα εκτάκτων συνεδριάσεων καθώς και η συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των τοπικών Δήμων και Κοινοτήτων, χωρίς δικαίωμα ψήφου, με απόφαση του Προέδρου.

Η επιτροπή βρίσκεται σε απαρτία όταν συμμετέχουν σε αυτήν μέλη σε ποσοστό τουλάχιστον 60%. Οι αποφάσεις της Επιτροπής λαμβάνονται κατά πλειοψηφία.

Η υλοποίηση και παρακολούθηση του συνόλου των έργων και δράσεων του Προγράμματος ανατίθεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης). Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει επίσης την ευθύνη για την προετοιμασία των συνεδριάσεων της Επιτροπής (εισηγήσεις κλπ) και την διανομή των αποφάσεων και συμπερασμάτων, και γενικώς την υπηρεσιακή και γραμματειακή στήριξή της. Για την τεχνική στήριξη μπορεί να χρησιμοποιήσει Τεχνικό Σύμβουλο, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε επίπεδο Κεντρικών Υπηρεσιών.

Ο συντονισμός σε επίπεδο Κεντρικών Υπηρεσιών ανατίθεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Συντονισμού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved