ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διεθνές διαδικτυακό συνέδριο ESG for Banks, Firms and Institutional Investors: Advances and Challenges

Proslipsis.gr | Αθήνα 29.05.2023, 11:30

Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) διοργανώνει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο ESG for Banks, Firms and Institutional Investors: Advances and Challenges. 

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητας συνέδριο, το οποίο θα ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την εφαρμογή των κριτηρίων ESG (Περιβάλλον – Κοινωνία – Διακυβέρνηση) άμεσου ενδιαφέροντος για τις τράπεζες, τις εταιρείες, τους θεσμικούς επενδυτές, τις ρυθμιστικές αρχές, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους επόπτες και τους ακαδημαϊκούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από αναγνωρισμένους οργανισμούς και πανεπιστήμια θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ESG και θα συζητήσουν τις προκλήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή των πρακτικών ESG προτείνοντας λύσεις.


Το συνέδριο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των: EY (Platinum Sponsor), Cenergy Holdings, Grant Thornton, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς (Gold Sponsors), Prodea Investments (Affiliate Organization) και Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών (Supporter). Χορηγοί επικοινωνίας: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Capital.gr, Euro2day.gr, Nextdeal.gr και Responsible Investor. Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στο https://iffr.gr/esg/may-2023.

Λίγα λόγια για το IFFR
Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) είναι ένα διεθνές ερευνητικό κέντρο υπό την αιγίδα του Τμήματος Χρηματοοικονομικής Διοικητικής και Τραπεζικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Συνδέει τη γνώση και τις τεχνικές που προκύπτουν από τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας με τις ανάγκες των επαγγελματιών και των οργανισμών (access-connect-share). Αυτό το επιτυγχάνει με τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων που συνεισφέρουν στο δημόσιο διάλογο (think tank forum), με την εκπαίδευση στελεχών (executive training) και με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. To Ινστιτούτο ειδικεύεται, μεταξύ άλλων, σε θέματα αποτίμησης περιουσιακών στοιχείων, διαχείρισης κινδύνων, διαχείρισης χαρτοφυλακίων, ESG, τραπεζικής, τραπεζικού δικαίου και θεσμικού πλαισίου χρηματαγορών. Η ομάδα (Fellows) του Ινστιτούτου απαρτίζεται από διεθνώς καταξιωμένους πανεπιστημιακούς και επαγγελματίες από κορυφαία πανεπιστήμια και οργανισμούς. Περισσότερες πληροφορίες για το IFFR στο www.iffr.gr Επικοινωνία: events@iffr.gr.


ΠΙΝΑΚΑΣ
Οι έξι θεματικές ενότητες του συνεδρίου (οι παρακάτω ώρες σε τοπική ώρα Ελλάδος)
▪ ENOTHTA I, 15.15-16.15: Το Μέλλον του ESG – Προκλήσεις και Οφέλη
▪ ENOTHTA II, 16.15-17.00: Πράσινες Αγορές, Greenwashing και Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης (πάνελ)
▪ ENOTHTA III, 17.00-18.00: Βιωσιμότητα – Τάσεις και Προκλήσεις
▪ ENOTHTA IV, 18.00-18.10: Εξελισσόμενες Πρακτικές ESG στις Ευρωπαϊκές Τράπεζες (stand-alone presentation)
▪ ENOTHTA V, 18.10-18.45: Βιώσιμη Τραπεζική: Ποιο είναι το επόμενο βήμα; (πάνελ)
▪ ENOTHTA VI, 18.45-19.00: Πρακτικές ESG σε Κρατικές Εταιρείες: Η περίπτωση του Υπερταμείου, Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο (fireside chat)


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved