ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αποτελέσματα έρευνας του ΑLBΑ για την επιχειρηματική δράση των αποφοίτων του (17/10/07)

Αθήνα 17.10.2007, 19:46
Ως ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά κρίνονται τα αποτελέσματα έρευνας για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επιχειρηματιών αποφοίτων του ALBA Graduate Business School, που διενεργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου - Ιουλίου 2007.

Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν την επιτυχή επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων του ALBA, με πιό εντυπωσιακό εύρημα αυτό που αναφέρει ότι υπάρχουν περισσότερες επιχειρήσεις αποφοίτων του ALBA στην Κίνα, παρά στην Θεσσαλονίκη ή την Πάτρα.

Στην έρευνα, που ήταν στοχευμένη αποκλειστικά σε απόφοιτους με επιχειρηματική δράση, ανταποκρίθηκε περισσότερο από το 8% του συνολικού σώματος των αποφοίτων του ALBA. Τέσσερις επιχειρηματίες ήδη δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ το 31% των ανταποκριθέντων στην έρευνα απασχολούνται με τις εξαγωγές, σε σύγκριση με το 18% του συνόλου των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και το 14% του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων.

Εξίσου σημαντικό εύρημα, πέρα από την ποσότητα των επιχειρήσεων που ηγούνται απόφοιτοι του ALBA, είναι και η ποιότητα που τις διακρίνει, αφού οι επιχειρήσεις αυτές είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τους διεθνείς μέσους όρους, με το 35% να απασχολεί περισσότερους από 10 υπαλλήλους, σε σύγκριση με ένα 7% του συνόλου των ευρωπαϊκών εταιρειών. Επιπλέον, λίγο περισσότερο από το 10% απασχολεί περισσότερους από 50 υπαλλήλους, τη στιγμή που ο μέσος αριθμός υπαλλήλων σε ελληνικές εταιρίες είναι μόνο δύο, ο χαμηλότερος στην Ευρώπη. 

Σχετικά με τους παράγοντες εκείνους που έχουν συμβάλλει στην επιχειρηματική επιτυχία των αποφοίτων του ALBA, τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάζουν την εμπειρία και την εκπαίδευση, καθώς και το ισχυρό προφίλ και τη φήμη στην αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απόφοιτοι συμπεριέλαβαν και το πτυχίο του ALBA στα ισχυρά προσόντα τους.

Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάζουν επίσης ένα χαμηλότερο ποσοστό γυναικών επιχειρηματιών (1.8:1) σε σύγκριση με άντρες επιχειρηματίες, κάτι που όμως είναι θετικό αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο άλλη μία έρευνα στην Ελλάδα έχει δείξει μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών επιχειρηματιών από αυτό των αποφοίτων του ALBA, ενώ οι περισσότερες έρευνες παρουσιάζουν χαμηλά ποσοστά, της τάξεως του 13:1 και 7:1. 

Η πρόκληση τώρα για την ομάδα επιχειρηματικότητας του ALBA είναι να ενισχύσει και να εμπλουτίσει τα εφόδια των αποφοίτων του και μετά το τέλος των σπουδών τους. Τα σχέδια περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας βάσης με τους επιχειρηματίες απόφοιτους του ALBA στους οποίους θα παρέχεται προσεκτικά στοχευμένη εκπαίδευση, καθώς και τη δημιουργία ενός φόρουμ το οποίο θα φέρνει κοντά επιτυχημένους επιχειρηματίες.

Επιπλέον, τα σχέδια περιλαμβάνουν τη συνέχιση επιτυχημένων πρωτοβουλιών, όπως η διοργάνωση σεμιναρίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων του ALBA, η επιστροφή των αποφοίτων στην αίθουσα διδασκαλίας για ανταλλαγή εμπειριών και η συνέχιση της μελέτης αυτής της ειδικής μερίδας ανθρώπων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα και τις δραστηριότητες του ALBA οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το www.alba.edu.gr ή να απευθύνονται στο Τμήμα Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων του ALBA, τηλ.: 210-8964531-8.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved