ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διαγωνισμός για τις καλύτερες στις ίσες ευκαιρίες επιχειρήσεις (18/10/07)


Aθήνα 18.10.2007, 16:02

Τον πρώτο στην Ελλάδα διαγωνισμό που θα επιβραβεύσει επιχειρήσεις που εφαρμόζουν την αρχή της ισότητας των ευκαιριών στα δύο φύλα, συνδιοργανώνουν ο ΣΕΒ, η Γενική Γραμματεία Ισότητας και το ALBA Graduate Business School, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Κοινοτική Πρωτοβουλία Equal έργου "Άνθιση".

μέσω του διαγωνισμού, που φέρει τον τίτλο «Οι καλύτερες 5 στις ίσες ευκαιρίες», θα εντοπιστούν και θα βραβευθούν επιχειρήσεις που εφαρμόζουν βέλτιστες πρακτικές για την προώθηση των ίσων ευκαιριών στον εργασιακό χώρο και σε ένα δεύτερο επίπεδο θα παρακινήσει, μέσω του «καλού παραδείγματος» των βραβευμένων εταιρειών, τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας να βελτιώσουν το επίπεδο της λειτουργίας τους στον τομέα αυτό. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αντιληφθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις την καθοριστική σημασία και τα σημαντικά πλεονεκτήματα της ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου στις εταιρικές πολιτικές (gender mainstreaming) και παράλληλα να προσπαθήσουν να αναπτύξουν συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές.

Κύριο εργαλείο για την αξιολόγηση των εταιριών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό είναι η συνέντευξη (βάσει δομημένου ερωτηματολογίου) του Υπευθύνου Ανθρώπινου Δυναμικού ή του Συμβούλου Ισότητας της εταιρείας. Επιπλέον, θα ζητηθεί από τις επιχειρήσεις να υποβάλλουν υλικό υποστήριξης της υποψηφιότητάς τους, όπως εγχειρίδια εργαζομένων, υλικό συστηματικής καταγραφής των πολιτικών Ίσων Ευκαιριών, αξίες και όραμα, ενημερωτικό υλικό, βίντεο, Intranet, newsletters κλ.π. Οι απαντήσεις στη συνέντευξη καθώς και το υποστηρικτικό υλικό θα αξιολογηθούν με βάση συγκεκριμένα κριτήρια από μία επιτροπή αξιολόγησης στην οποία θα συμμετέχουν έμπειρα και αναγνωρισμένα στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες σε θέματα ισότητας. Τα κριτήρια αξιολόγησης καθώς και η βαρύτητα αυτών, έχουν καθοριστεί από τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων ερευνών για τις Ίσες Ευκαιρίες στον επιχειρηματικό τομέα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί στα πλαίσια του έργου "Άνθιση".

Οι νικητές του διαγωνισμού θα τύχουν σημαντικής δημοσιότητας, η οποία θα ενισχύσει τη φήμη τους στην αγορά εργασίας ως Εργοδότη Ίσων Ευκαιριών, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν τους πλέον ταλαντούχους υποψήφιους εργαζόμενους.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δωρεάν μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2007. Για περισσότερες πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε το www.equal-anthisi.gr ή να επικοινωνήσετε με τον κ. Αριστοτέλη Αλεξόπουλο, τηλ. 210-8964531, email: aalexopo@alba.edu.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved