ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τι αλλάζει στην εμπορία και διακίνηση κτηνιατρικών φαρμάκων (29/3/08)


Aθήνα 29.3.2008, 16:28
Αγορανομική διάταξη με την οποία ρυθμίζονται θέματα εμπορίας και διακίνησης φαρμάκων για κτηνιατρική χρήση υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος.

Με τη διάταξη καθορίζεται η υποχρέωση αναγραφής, πάνω στη συσκευασία, σε όλα τα κυκλοφορούντα, στην ελληνική αγορά φάρμακα για κτηνιατρική χρήση, η αναγραφή συνιστώμενης λιανικής τιμής πώλησης επί των συσκευασιών. Η εν λόγω συνιστώμενη λιανική  τιμή διαμορφώνεται με συγκεκριμένα ανώτατα ποσοστά κέρδους, τα οποία θα διαμοιράζονται, όλοι όσοι οι διαμεσολαβούν μέχρι την τελική διάθεση στον καταναλωτή.

Ειδικότερα, για τη διαμόρφωση του κόστους των κτηνιατρικών φαρμάκων που κυκλοφορούν σε όλες τις χώρες της ΕΕ (συμπεριλαμβανομένης και της Ελβετίας) λαμβάνονται υπόψη ο μέσος όρος των δύο χαμηλότερων τιμών, με τις οποίες τα φάρμακα κυκλοφορούν εκτός Ελλάδος.

Όσον αφορά φάρμακα που προέρχονται από τρίτες χώρες λαμβάνεται υπόψη το κόστος εισαγωγής μέχρι την αποθήκη του εισαγωγέα, σύμφωνα με τους κανόνες κοστολόγησης της Α.Δ./14/89

Το ίδιο ισχύει για όσα κτηνιατρικά φάρμακα παράγονται στην Ελλάδα. Δηλαδή, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό κόστος παραγωγής, όπως αυτό διαμορφώνεται με τους κανόνες κοστολόγησης  αντίστοιχα της Α.Δ./14/89.

Σημειώνεται ότι με τη νέα Α.Δ. καθορίζεται ότι εντός 10 εργάσιμων ημερών οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να υποβάλλουν για τα νέα φάρμακα τιμοκαταλόγους, που θα συνοδεύονται με τα αντίστοιχα, κατά περίπτωση, κοστολόγια.

Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από  1η Ιουλίου 2008, ώστε να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved