ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ο Σπύρος Δεσύλλας της ΕΛΑΪΣ - Unilever manager της χρονιάς (17/4/08)


Αθήνα 17.4.2008, 16:11
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΑΪΣ - Unilever κ. Σπύρος Μ. Δεσύλλας ανακηρύχθηκε από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) Manager of the Year 2007, χθες 16 Απριλίου, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Την τελετή της βράβευσης παρακολούθησαν προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της ακαδημαϊκής κοινότητας, ενώ το Βραβείο απένειμε στον κ. Δεσύλλα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, ο οποίος στο πλαίσιο της ομιλίας του επεσήμανε ότι όλοι όσοι «επιχειρούν» στην Ελλάδα είναι νικητές, είναι άριστοι, απλά το βάθρο του νικητή χωράει μόνον έναν, και στη συνέχεια τόνισε πόσο μεγάλη επιτυχία είναι να αναδεικνύεται κάποιος μέσα από τους άριστους. Δεν παρέλειψε να προτρέψει τους νέους μάνατζερ να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν μακριά από το Δημόσιο που είναι υπερφορτωμένο, αρκεί να διαθέτουν μόνο λίγο μεράκι, λίγο απόθεμα δημιουργικότητας και μια σταγόνα φιλοδοξίας. Έκλεισε την ομιλία του με την ευχή, να πάψει ο φθόνος και να επικρατήσει η άμιλλα, ο σίγουρος δρόμος για την επιτυχία και την πρόοδο.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι το Βραβείο που απονέμεται από το 2002 από την ΕΕΔΕ είναι ένας θεσμός, που όπως και άλλοι αντίστοιχοι θεσμοί που στοχεύουν στην ανάπτυξη των αρίστων στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι αποτελεί ένα φως ελπίδας, γιατί όπου υπάρχουν άριστοι σε μια κοινωνία υπάρχει οξυγόνο, υπάρχει ζωή, υπάρχει μέλλον, υπάρχει ανάπτυξη. Και η ανάδειξη των αρίστων πέραν των ωφελημάτων που προσθέτει στο περιβάλλον που κινούνται οι άριστοι (στην προκειμένη περίπτωση το επιχειρηματικό περιβάλλον) συντελεί και στην ανάπτυξη του κοινωνικού περιβάλλοντος. (επισυνάπτεται το κείμενο της ομιλίας του)

Παραλαμβάνοντας το Βραβείο ο κ. Δεσύλλας, συγκινημένος, ευχαρίστησε την οικογένειά του για το χρόνο και το χώρο που του χάρισαν για να δραστηριοποιηθεί, καθώς και όλους τους συνεργάτες του, λέγοντας ότι γι΄ αυτόν το Βραβείο δεν είναι μια ατομική διάκριση παρά το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας.

Επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Wim Kok, εξέχουσα προσωπικότητα της οικονομικής και πολιτικής ευρωπαϊκής ζωής, Πρωθυπουργός της Ολλανδίας 1992-2002, γνωστός και από την προεδρία της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου, η οποία κατέγραψε ένα σύνολο μέτρων για τη διαμόρφωση συνεπούς στρατηγικής, ούτως ώστε οι οικονομίες των κρατών μελών της ΕΕ να επιτύχουν τους στόχους της Λισσαβόνας. Ο κ. Kok μιλώντας για τις απαραίτητες ενέργειες για βιώσιμη ανάπτυξη (The must dos for sustainable growth) έστειλε μήνυμα προς τις επιχειρήσεις όλων των χωρών της γηραιάς ηπείρου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να μη σταματήσουν να επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενή χορηγία των εταιριών: Spanos S.A., μεγάλος χορηγός, Accor Services, Carteco, Chivas, Ideal, Toshiba, Karcher και Parmathen, χορηγοί. Οι εταιρίες: S. Kandarakis και Avitron ήταν υποστηρικτές και χορηγοί επικοινωνίας οι: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΑ ΝΕΑ, η Boussias Communications, τα περιοδικά Manager και Business Player, τηλεοπτικός χορηγός το SBC, ραδιοφωνικός χορηγός ο Αθήνα 98,4 και χορηγός internet το Euro2day.

Το Βραβείο Manager of the Year εξασφαλίζεται από ευρεία και στερεά βάση αφού οι υποψηφιότητες του βασίζονται αφενός στις προτάσεις των μελών της ΕΕΔΕ και αφετέρου σε ειδική έρευνα γραφείου που φέτος πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του ALBA.

Βιογραφικό
Ο Σπύρος Δεσύλλας γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 1976 προσλαμβάνεται στην ΕΛΑΙΣ Α.Ε. στο Τμήμα Πωλήσεων και συνεχίζει την καριέρα του στο Marketing, όπου σύντομα εξελίσσεται σε Υπεύθυνο Προϊόντων.

Το 1983 αναλαμβάνει επικεφαλής του κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων.

Από το 1985 μέχρι το 1987 μετατίθεται στη Γαλλία και εργάζεται ως Υπεύθυνος Προϊόντων στην Εταιρία “ASTRA – CALVE’’ της UNILEVER.

Tο 1987 επιστρέφει στην ΕΛΑΙΣ και αναλαμβάνει Διευθυντής του Τμήματος Εισαγόμενων Προϊόντων.

Το 1992 γίνεται αναπληρωτής Διευθυντής Πωλήσεων της ΕΛΑΙΣ και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου προάγεται στη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων. Παράλληλα συμμετέχει πλέον ως μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας.

Τον Μάιο του 1996 αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛΑΙΣ Α.Ε. και από 1.11.96, παράλληλα με τα καθήκοντά του στην ΕΛΑΙΣ Α.Ε., του ανατίθενται και τα καθήκοντα του Εθνικού Προέδρου της UNILEVER στην Ελλάδα.

Ενεργό μέλος στον ευρύτερο επαγγελματικό χώρο, συμμετέχει στο Δ.Σ. του Εuropean Foundation for Quality Management (EFQM), είναι Πρόεδρος του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου (HEDA), Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Επιχειρήσεων Τροφίμων (ΣΕΕΤΕ), καθώς επίσης και μέλος της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ). Έχει διατελέσει επίσης, Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (EEΔΕ), του Δ.Σ. του ΣΕΒ, Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ), του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) καθώς και του Δ.Σ. της Επιτροπής ΕCR Hellas.

Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Σοφιανού και έχει δύο παιδιά, την Μιρέλλα και τον Μιχάλη.

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved