ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στο διαδίκτυο την Τετάρτη το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων (5/5/08)


Aθήνα 5.5.2008, 20:04
Την Τετάρτη 7 Μαΐου 2008 και ώρα 15:00 αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης www.gge.gr/37/index.asp το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, που ισχύσει από την επομένη 8 Μαΐου 2008.

Το νέο δελτίο περιλαμβάνει κατ’ αρχήν τις νέες μειωμένες τιμές έως 20 % «23» πρωτοτύπων φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης, λόγω λήξης ισχύος του πρώτου Εθνικού Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας (πατέντας)  της δραστικής ουσίας του φαρμακευτικού προϊόντος, για τα οποία ισχύουν οι προϋποθέσεις  όπως αυτές προβλέπονται από την εγκύκλιο του ΥΠΑΝ (Α3/3623/06).

Επιπλέον περιλαμβάνονται:
α) Ευθυγραμμίσεις - μειώσεις 172 φαρμακευτικών προϊόντων όμοιας δραστικής ουσίας και φαρμακοτεχνικής μορφής (αντίγραφα) στο 80% της τιμής πώλησης των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους, τα οποία έχουν μειωθεί λόγω της ανακοστολόγησης του 2007 (άρθρο 442 της 6/2005 Α.Δ.).
Το συνολικό ύψος  των μειώσεων των λιανικών τιμών των ανωτέρω φαρμακευτικών προϊόντων          (αντιγράφων) σε ετήσια βάση ανέρχεται στο ποσό των 2.709.997,00 €.
β) Ευθυγραμμίσεις - αυξήσεις 23 φαρμακευτικών προϊόντων (αντιγράφων) στο 80% της τιμής πώλησης των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους, οι τιμές των οποίων είχαν εγκριθεί σε προηγούμενα δελτία και την ανακοστολόγηση του έτους 2007.
Σε ετήσια βάση οι συνολικές αυξήσεις των τιμών των ανωτέρω αντιγράφων ανέρχεται στο ποσό των 388.174,34 €.
γ)  338 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων που έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας τους από τον ΕΟΦ και για τα οποία είχαν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων μέχρι και 18 Απριλίου 2008, βάσει της εγκυκλίου Α3-759/4/2/2008.
Από το σύνολο των ως παραπάνω τιμών οι 271 αφορούν σε αντίγραφα ενώ οι υπόλοιπες 67 σε πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα εκ των οποίων οι 4 αντιστοιχούν σε σκευάσματα απολύτως νέων δραστικών ουσιών (RETACRIT, METVIX, PRADAXA, ISENTRESS).
Το υπουργείο ενέκρινε τιμές στα νεοκυκλοφορούντα φαρμακευτικά σκευάσματα πρωτότυπα και όμοιας δραστικής ουσίας (αντίγραφα) σε εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας υπ’ αριθ. 6/05 Α.Δ. και με διαδικασίες που προβλέπονται από την κοινοτική νομοθεσία και μετά από γνωμοδότηση του ΕΟΦ και εισήγηση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.
Οι τιμές όλων των ανωτέρω νέων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων προσδιορίστηκαν και είναι απολύτως εναρμονισμένες με τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της Ε.Ε., εκ των οποίων δύο από τις 15 χώρες της Ε.Ε. πλέον της Ελβετίας και μια από τις 10 χώρες που προσχώρησαν την 1/5/2004, στον οποίον προστέθηκαν τα έξοδα εισαγωγής και οι υποχρεωτικές εκπτώσεις, οι δε τιμές των αντιγράφων στο 80% της τιμής των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους.
δ) Διαγραφές 60 φαρμακευτικών προϊόντων σύμφωνα  με αντίστοιχες αποφάσεις του ΕΟΦ.
ε) 57 μεταβολές που αφορούν μόνο αλλαγή ονομασίας και υπεύθυνου κυκλοφορίας (οι τιμές δεν αφορούν τις τιμές των φαρμάκων)  και
στ) Διορθώσεις τιμών φαρμάκων προηγούμενων δελτίων που αντιστοιχούν σε 10 μειώσεις τιμών, 2 αυξήσεις και 1 αναλογική τιμή πολλαπλάσιας συσκευασίας.

Στο δελτίο περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων και φάρμακα ογκολογικά, επιφανειακής αναισθησίας του δέρματος, εμβόλια, αντιισταμινικά, φάρμακα για την καταπολέμηση της ηπατίτιδας C, ανοσοκατασταλτικά, θρομβοεμβολιτικά, αντιρετροϊκά, για νόσο του POMPE, κ.λπ.

Σύμωνα με το υπουργείο, από το νέο δελτίο προκύπτει συνολικό καθαρό ετήσιο όφελος για το κοινωνικό σύνολο και τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 8.340.136,00 € (βάσει των ποσοτήτων που πουλήθηκαν το έτος 2007 και τις μειωμένες λιανικές τιμές).


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved